Open huis bij Volkstuinvereniging Krommenie

Algemeen
Het schitterende complex vanuit de lucht gezien.
Het schitterende complex vanuit de lucht gezien. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Volkstuinvereniging (VTV) Krommenie houdt op zaterdag 27 augustus van 14.00 tot 17 uur open huis. Deze dag staat de poort aan de Westdijk voor iedereen die eens een kijkje wil nemen open.

Deze middag worden twee nieuwe gebouwtjes (werkschuur/winkel en kantine) officieel geopend en in gebruik genomen. En er wordt even stilgestaan bij het 35-jarig bestaan van het complex aan de Westdijk.

Rondleidingen

Veel tuinleden zijn aanwezig en zullen graag en trots hun tuin laten zien. Er worden rondleidingen gegeven op het complex waarbij verschillende methodes voor tuinieren worden getoond. Bovendien is een imker aanwezig en is er een proeverij en verkoop van het biologisch assortiment van de Buurderij. 

Tevens is er informatie te verkrijgen van Stichting Oer-IJ en de stichting Krommenieër Woudpolder, de polder waar de tuin ook deel van uitmaakt. Voor een muzikale omlijsting en een drankje wordt gezorgd.

De VTV beheert twee complexen; aan de Rosariumlaan is het tweede complex. De volkstuinen staan op dit moment in geheel Nederland sterk in de belangstelling, de meeste tuinen hebben een wachtlijst, zo ook de tuin aan de Westdijk, aan de Rosariumlaan is echter nog plaats vrij. De tuin aan de Westdijk bevindt zich tegenover de Noorderham. Een auto parkeren direct bij de tuin is niet mogelijk, fietsen zijn welkom. 

Meer weten over VTV Krommenie, www.vtvkrommenie.com