Kom ‘uit de kast’ op 11 oktober tijdens Coming Out Day

Algemeen
Er zijn ook posters voor Coming Out Day gemaakt.
Er zijn ook posters voor Coming Out Day gemaakt. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Op 11 oktober is het Coming Out Dag. Op deze dag staat centraal (als je wilt) openlijk voor je seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomen. Het ‘uit de kast komen’ oftewel de coming-out.

De Zaanse Regenboog stelt: “Je kunt deze dag op allerlei manieren vieren. Belangrijk is dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt. Laat zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Wanneer iemand het (nog) niet ziet zitten om uit de kast te komen, is dit natuurlijk ook prima. Iedereen doet waar die zich het prettigst bij voelt.”

Coming-Out Dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. De Zaanse Regenboog wil deze dag niet stilletjes voorbij laten gaan en roept collega’s, scholen, Gemeente Zaanstad, bevriende organisaties en eigen iedereen die ons een warm hart toedraagt op om de (Zaanse) Regenboogvlag of je eigen identiteitsvlag uit hangen. 

De Regenboogvlag is te bestellen voor vijftien euro exclusief porto: 4 euro) of af te halen in Zaandam. Voor meer informatie: info@dezaanseregenboog.nl of https://www.dezaanseregenboog.nl/ 

Er zijn ook posters voor Coming Out Day gemaakt. Deze kun je afhalen bij De Zaanse Regenboog. Posters zijn A3 formaat, gratis en zolang de voorraad strekt.

Afbeelding
Afbeelding