Laatste loodjes uitdaging voor grote Sinterklaasfeest op Burcht

Algemeen
Kom je ook weer naar mijn feest?
Kom je ook weer naar mijn feest? (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTAD – Het grote Sinterklaasfeest dat de stichting Sinterklaascomité Zaanstad vorig jaar hield op de Burcht wordt op 19 november dunnetjes over gedaan als het aan de organisatie ligt. Al zijn nog er wel wat hobbels te nemen, vooral financieel door een andere manier van subsidie aanvragen bij de gemeente. Maar met ongekende inzet zijn de leden nu nog bezig alles voor elkaar te krijgen om de kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur weer een groot feest te geven waarin iedere kinderhand wordt gevuld.

Hoe komt Sinterklaas dit jaar aan in Zaandam? 

Komt de Goedheiligman dit jaar weer aan met gillende sirenes op de Burcht? Of meert de stoomboot na een lange reis over zee af op de Notenlaan op het Vissershop? En zet het gezelschap zich daarna richting de grote feesttent op de Burcht? De gsm van de Perspiet staat vol met onze voicemail verzoeken om meer informatie maar we kregen ook te horen dat hij het erg druk heeft andere vragen te beantwoorden. Zoals over de kleur van de Pieten die dit jaar meereizen.


Helemaal onder de indruk...    

Plezier en respect

Wel kregen we te horen: “Onze Pieten gaan mee met de tijd, maar in hun eigen tempo. Het uiterlijk van de Pieten is de laatste jaren duidelijk aan verandering onderhevig. Al onze Pieten zijn nu lichtbruin van kleur en dragen geen oor versieringen en ook de lippen zijn niet meer dik aangezet. Wij vieren dit feest met plezier en respect en hebben geen enkele intentie om iemand te kwetsen. Wij identificeren ons dan ook met de standpunten van het Sint & Pietengilde.”


Frozen prinses Elsa is er weer bij met haar gouden stem. 

Prinses Elsa 

Naast de grote feesttent waar de kinderen en ouders/verzorgers kunnen meezingen en springen met de muziek van dj Ray is bekend dat de zingende Frozen-prinses Elsa haar opwachting zal maken. En dat er kisten vol pepernoten aan boord van de stoomboot zijn om uit te delen, plus de nodige springkussens waar de jeugd zich op kan uitleven. 

Zie ook de website www.sintinzaanstad.nl

Frozen prinses Elsa is ook van de partij.
Waar komt Sinterklaas dit jaar aan in Zaandam?
DJ Ray zorgt voor de broodnodige muziek om het feest compleet te maken.
Helemaal onder de indruk...