Spraakmakend boek ‘Miljonair in loondienst’ verschijnt vandaag

Nieuws
Aad van der Zalm, oprichter en eigenaar van uitzendorganisatie WerkTalent, schreef in samenwerking met de Zaanse journaliste Susan Rozemeijer het boek Miljonair in loondienst, hét businessmodel van de toekomst.
Aad van der Zalm, oprichter en eigenaar van uitzendorganisatie WerkTalent, schreef in samenwerking met de Zaanse journaliste Susan Rozemeijer het boek Miljonair in loondienst, hét businessmodel van de toekomst. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - ‘Goede medewerkers moeten de nieuwe miljonairs worden, niet alleen meer de aandeelhouders.’ Aad van der Zalm, oprichter en eigenaar uitzendorganisatie WerkTalent, schreef in samenwerking met de Zaanse journaliste Susan Rozemeijer uit Assendelft het boek Miljonair in loondienst, hét businessmodel van de toekomst. Het boek ligt officieel donderdag 8 juni in de boekhandel en is online te koop bij Managementboek.nl

‘Goede medewerkers moeten de nieuwe miljonairs worden, niet alleen meer de aandeelhouders’

Jarenlang was Aad van der Zalm fulltime tomatenplukker. Toch wilde hij niet net als zijn vader zijn hele leven in de kassen werken. Hij besloot financieel onafhankelijk te worden en creëerde dit stap voor stap met alleen een havo diploma op zak. ‘Onbedoeld’ is Aad van der Zalm een succesvolle onderneming gestart en is er een uniek ondernemersmodel ontstaan. Hij wil het delen met de wereld.

Vallen en opstaan

In Miljonair in loondienst neemt hij je door middel van anekdotes mee in zijn leermomenten en hoe dit model door vallen en opstaan is ontstaan. Aad hoopt dat de lezer leert van zijn ervaringen met durven, proberen, hulp vragen en doen. Het boek staat vol met anekdotes van hoe het niet of juist wel moet. Aad hoopt hiermee (startende) ondernemers te inspireren om dit model van gezamenlijk ondernemen te kopiëren.

‘Het oude hiërarchische model werkt niet meer en zal de tijd niet overleven’

“Dit model heeft de toekomst, nee, het ís de toekomst”, zegt van der Zalm. “Het oude hiërarchische model werkt niet meer en zal de tijd niet overleven. In de ‘war of talent’ waar we nu middenin zitten, en ondernemers niet meer aan goede medewerkers kunnen komen en deze moeilijk kunnen houden, is dit de oplossing. De medewerkers verdienen het ook. Goede medewerkers moeten de nieuwe miljonairs worden, niet alleen meer de aandeelhouders.’

Aad met Million Dollar Island op tv

Aad is momenteel elke zondagavond op tv te zien in het programma Million Dollar Island om 20.30 uur bij SBS6.

Miljonair in loondienst heeft ISBN-nummer: 9789464379440, telt 124 bladzijden en kost € 20,-. Sandra Bruin van Funny Side Up, ook uit Assendelft, heeft de illustraties gemaakt van de businesstips in het boek.

'Goede medewerkers moeten de nieuwe miljonairs worden, niet alleen de aandeelhouders.’
Het nieuwe boek is vanaf donderdag 8 juni officieel te koop.