Te koop: stalen skelet van 2000 m2 grote bedrijfshal, wie doet er een goed bod?

Nieuws
Wie doet er een bod?
Wie doet er een bod? (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM – Er mag dan alleen nog een stalen skelet over zijn gebleven nadat het dak en wandbekleding eraf is gehaald, het is een mooie, grote stalen loods met vrije overspanning. Dus geen storende palen in de circa 2000 m2 grote bedrijfsruimte. En je krijgt er een interne transportkraan bij cadeau. De prijs? “Dat is niet zo te zeggen. Het hangt af van de koper. Wil die hem zelf monteren en transporteren of moeten wij dat doen?”, vertelt directeur Richard Jacobs van Bentvelzen en Jacobs Sloopwerken uit Velsen-Noord.

Hij zegt het alsof het een simpele voortent is van een caravan. Maar wie ter hoogte van Provincialeweg 200 naast het bedrijfspand van Goglio North Europe kijkt, ziet de overblijfselen van de immense bedrijfshal waarop een groot spandoek ‘Te koop’ hangt. 

Het internationaal werkende bedrijf in verpakkingen huurde de loods van de gemeente Zaanstad maar wil liever een nieuwe neer laten zetten die minder hoog is. En dus moesten de specialisten van Bentvelzen en Jacobs Sloopwerken het zestien meter hoge dak (’nokhoogte, dakgoothoogte twaalf meter’ aldus directeur Richard) op om de asbesthoudende dakplaten weg te halen. En het overblijvende stalen skelet klaar te maken voor de verkoop.

“Want wij werken graag met de circulaire gedachten. Hergebruik van de stalen delen kan nog prima. Deze loods leent zich daar prima voor. Het kost ook een stuk minder dan de nieuwprijs”, licht de directeur toe.

‘Het weer werkte mee’

De stoere werkers hebben in vier weken tijd het dak en de wanden van de loods gestript en de asbestdelen verantwoord afgevoerd. 10.000 m2 aan golfplaten en stalen beplating zijn in hoog tempo weggehaald.

“Het weer werkte mee”, aldus Richard Jacobs nuchter. “Kijk, het mooiste was geweest als we al een koper hadden. Maar het is zeker nog te doen de hal opnieuw ergens anders op te bouwen.”

En de prijs? Daar laat Richard Jacobs zich niet over uit. “We hebben nog geen bod gehad. Wel serieuze optanten.”

Wie doet er een goed bod?