ZV de Zaan trotse finalist op NK waterpolo

Sport
Dit weekend is de DG1, oftewel de jongens en meiden onder de 13 jaar, van ZV de Zaan tweede geworden op het NK.
Dit weekend is de DG1, oftewel de jongens en meiden onder de 13 jaar, van ZV de Zaan tweede geworden op het NK. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Dit weekend is de DG1, oftewel de jongens en meiden onder de 13 jaar, van ZV de Zaan tweede geworden op het NK. Een mooie bekroning op een al succesvol seizoen, waarin het team ook al kampioen werd.

In Barendrecht mochten afgelopen weekend de beste teams uit de verschillende regio-competities het tegen elkaar opnemen tijdens het NK voor D-Jeugd. Op zaterdag werden de poulewedstrijden met groot gemak gewonnen van PSV Eindhoven (15-4) en ZVL uit Leiden (20-7).

Zodoende stond de tweede speeldag op het NK volledig in het teken van de finales. ZPC Amersfoort was de tegenstander in de halve finale. In de reguliere competitie is dit een sterke tegenstander dus ZV de Zaan wist dat het een zware pot zou worden. Het was een zinderende finale die in het voordeel van ZV de Zaan met 6-5 werd beslist. Op naar de finale dus.

De finale werd gespeeld tegen ZPB, dat in eigen huis speelde. Geen gemakkelijke opgave voor ZV de Zaan. De tribune zat bomvol met thuispubliek en de aanwezige ZV de Zaan supporters moesten hun best doen om überhaupt van zich te kunnen laten horen.

Het werd een finalewaardige wedstrijd waarbij de teams nauwelijks voor elkaar onder deden. De stand liep gelijk op. ZV de Zaan trok echter net aan het kortste eind en verloor met 10-8.

Het team, dat onder leiding van trainers en coaches Wouter Veer en Tim Buffing staat, kijkt terug op een prachtig seizoen. Tim Buffing schuift zijn trots dan ook niet onder stoelen en banken: “De jongens en meiden hebben hier hard voor getraind. We hebben ze zien groeien, met dank ook aan sponsoren zoals drukwerk specialist Van Wijk, waardoor we met de jeugd extra uren kunnen trainen. Een heel jaar zijn we ongeslagen geweest, en nu hebben we nipt verloren tegen een thuisspelende ZPB dat ook heel sterk is, dat voelt toch een beetje als winnen!”