Koen Bucker straks eerste keus in Kerkrade

Sport
Zaankanter Koen Bucker onder de lat bij Roda JC
Zaankanter Koen Bucker onder de lat bij Roda JC (Foto: Roda JC PR)

Een Zaankanter moet Roda JC Kerkrade dit seizoen gaan behoeden voor tegendoelpunten. De geboren en getogen Wormer Koen Bucker (27) komt over van Heracles Almelo en gaat naar de club uit het zuiden. 

De Roda Juliana Combinatie heeft onlangs met Heracles Almelo een overeenstemming bereikt over de transfer van Koen Bucker. De 1.98 meter lange doelman tekent in Kerkrade een contract voor de duur van twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen.

De 27-jarige doelman maakte op 1 december 2018 zijn debuut in het betaald voetbal. Destijds speelde hij voor Jong AZ dat het medio 2011 oppikte bij WSV’30. Aansluitend kwam hij uit voor AZ O17 en O19 alvorens te debuteren in Jong AZ. In de zomer van 2018 vertrok de 1,98 meter lange doelman naar Heracles Almelo. Voor de huidige Eredivisionist kwam hij negentien keer in actie. Hij speelde deze wedstrijden zowel in de Eredivisie als in de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder al weg

“In Almelo kreeg ik nog amper speeltijd” verklaart Bucker zijn overstap. “Daar wilde ik eigenlijk vorig jaar al weg, maar de club liet mij niet gaan. Dit is voor mij een mooie stap. Lekker elke week spelen.”

Bij Roda zal hij wel de concurrentie aan moeten gaan met Rody de Boer voor de plek van eerste keeper.

Bucker verhuist dezer dagen zijn spullen van Almelo naar Maastricht. “Dat is gelukkig niet zo ver van Kerkrade.”