Groen Geel sluit in stijl haar KL verblijf af

Sport
Groen Geel kon het niet bolwerken tegen PKC
Groen Geel kon het niet bolwerken tegen PKC (Foto: RodiMedia/KK)

Voorzitter Rick de Wit memoreerde voorafgaand aan het duel dat de selectie wist dat zij van start ging met een pittige opgave. “Dat werd door de groep goed opgepakt, maar uiteindelijk bleken we net niet goed genoeg voor de League. De club begrijpt waar we mee bezig zijn en daarom moeten we komend seizoen verder gaan bouwen.” 

WORMER - De Korfballeague 2 is de competitie waar GG/RMcD Huis Emma komend seizoen in zal acteren. Ook haar laatste wedstrijd tegen de koploper PKC/Vertom kon daar geen verandering in brengen. Op de nederlaag - in vakjargon een dubbel - viel niets af te dingen. Na een 5-16 rust werd het een 14-28 nederlaag als besluit van een bewogen seizoen.  

De spanning was in feite al uit de selectie. PKC toont zich tot nu toe de sterkste ploeg in de competitie. Op fysiek gebied staat zij mijlen voor op de Wormers. “Desondanks hebben we naar vermogen gespeeld” aldus GG-trainer Mady Tims. “Gelukkig werd het geen dubbel met 40 tegendoelpunten. Het gemis van Britt Kwantes en Thomas Schagen merk je dan wel in dit soort wedstrijden.”  

Na afloop was het Hidde Pettinga die het hondstrouwe en tot het laatst toe enthousiaste publiek hartelijk dankte voor al haar steun. “Het lag zeker niet aan jullie” en hij rekent volgend seizoen op dezelfde steun. “Dat we maar weer snel terugkeren in de League. Want daar horen we thuis!”  

In Wormer was er nog een heuglijk feit. Via verschillende acties doneerden leden en bezoekers van de club €4.500,- voor het Ronald McDonald Huis Emma.  Aafke de Haan, manager van het Ronald McDonald Huis Emma: “Wij zijn blij dat Groen-Gelers en de bezoekers van de club het Ronald McDonald Huis Emma een warm hart toedragen. Met dit mooie bedrag kunnen we ons mooie nieuw te bouwen Huis verder inrichten.”