KZ als nummer 4 overtuigend Play Offs in

Sport
Koogers naar eenvoudige winst
Koogers naar eenvoudige winst (Foto: Eyecons/RodiMedia/KK)

STREEK - In de achttiende en laatste reguliere speelronde van de Kenonz Korfbal League seizoen toog KZ/Keuzensale.com 1 naar Boven Hardinxveld voor de wedstrijd tegen HKC/Creon Kozijnen. Winst lag in de lijn der verwachting (eindstand 15-23), maar hoe zou het aflopen tussen Blauw Wit en DVO.

De Amsterdammers leken lang de Koogers aan een derde positie te helpen, maar moesten uiteindelijk toch het onderspit (22-26) delven. Dat alles bij elkaar maakt dat KZ (18-27) zich mag opmaken voor de strijd tegen de nr 1 van de ranglijst PKC (18-31). Omdat LDODK wist te winnen van DOS’46 is de andere halve finale die tussen de Friezen (18-27) en DVO (18-27). Het uiteindelijke doel is het spelen van de finale in AHOY op zaterdagmiddag 13 april.

De club zoekt met ingang van het seizoen 2024-2025 een energieke voorzitter met een warm hart voor de korfbalsport en een visie op het besturen van een vereniging met breedtesport en topsport. De huidige preses Corry Noom zet er een punt achter. Zij hoopt vanzelfsprekend dat haar opvolger kan starten bij de landskampioen van het seizoen 23-24.

Voorafgaand aan het duel tegen HKC gaf trainer Maarten van Vliet aan geen voorkeur te hebben voor een Play Off tegenstander. “De vorm van de dag zal bepalend zijn. Het ligt allemaal dicht bij elkaar qua sterkte.” 

Na afloop prees hij HKC voor de tegenstand. “Netjes dat ze er nog zo volle bak ingingen. De eerste helft werd het daardoor nog even lastig. Verdedigend ging het goed, aanvallend was het nog niet Play Off waardig.”

Van Vliet reageerde ook op de ontwikkelingen van de vanuit Groen Geel ingestroomde spelers. “Daar zijn we blij mee. Van onderkant naar bovenkant League hebben ze heel snel opgepikt. Dat maakt ons als collectief sterk.“

TOP VIER

1. PKC/Vertom 18- 31

2. LDODK/Rinsma Modeplein 18 27

3 DVO/Transus 18 27 

4 KZ/Keukensale.com 18 27