Margriet Eshuijs PopKoor schittert in Sneeuwbeesten van duo Maartje & Kine

Uitgaan
Cabaretduo Maartje & Kine.
Cabaretduo Maartje & Kine. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Maartje & Kine komen naar Zaandam met het midwinterfeest Sneeuwbeesten. Het muzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met het Margriet Eshuijs PopKoor uit Zaandam. Samen nemen ze het het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. De voorstelling is op 22 december te zien in Zaantheater.

Wervelend midwinterfeest voor de donkere dagen

In de voorstelling doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt aldus de ronkende woorden van het cabaretduo.

Lokale koren op podium

Maartje & Kine: “In alle steden of dorpen waar we met Sneeuwbeesten komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

Margriet Eshuijs PopKoor

Het Margriet Eshuijs PopKoor is in 2016 opgericht door zangeres, zangdocente en dirigente Margriet Eshuijs. Een optreden in kerstsfeer is ons niet vreemd stellen de koorleden. In december 2019 zongen zij nog in The Merry Christmas Show van Margriet Eshuijs in de Vermaning te Wormerveer. “We repeteren iedere week met de liedjes van Maartje en Kine en hebben heel veel zin om ons steentje bij te dragen aan hun winterwonderland. Na afloop zullen we, in the foyer van het Zaantheater, ook nog wat liedjes uit The Merry Christmas Show ten gehore brengen”.

Sneeuwbesten is een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor jongeren vanaf tien jaar. Aanvang 20.00 uur. Tickets: www.zaanthater.nl