Restaurants De Swarte Walvis en De Slager zetten nieuwe koers uit

Zakelijk
Nieuwe rol voor De Swarte Walvis.
Nieuwe rol voor De Swarte Walvis. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De eetcultuur in Nederland was de laatste jaren al behoorlijk veranderd, de coronaperiode heeft daar nog een versnelling aan gegeven. Ruud Keinemans, samen met Paul Riteco eigenaar van de monumentale restaurants De Walvis en Café De Slager, vat het kort samen.

‘Naast gezelligheid en toegankelijkheid is betaalbaar uit eten essentieel geworden’

”Mensen eten vaker buiten de deur, maar zeker in de Zaanstreek zijn gezelligheid, toegankelijkheid en ook betaalbaarheid juist essentieel geworden. Zet daartegenover dat het aantal toeristen en ook de zakelijke markt vooral geïnteresseerd zijn in het unieke karakter van de Zaanse Schans en De Walvis. Daarom hebben we besloten ons vanuit De Slager te richten op de Zaankanter die goed, maar wel toegankelijk wil eten. Met goede wijnen en mooie streekproducten, bereid onder leiding van onze chef-kok Pjotr Rentinck. Uiteindelijk willen we daar 7 dagen per week open zijn, voor de lunch en het diner.”


Chef-kok Pjotr Rentinck (links) en gastheer/eigenaar Ruud Keinemans heten de gasten van harte welkom bij De Swarte Walvis en Café De Slager.  

Café De Slager

De toevoeging Café aan de naam De Slager is daarbij wel nieuw. Keinemans: ”We willen de hele dag een reden geven om langs te komen. Uiteraard is het de Franse Wijn-Bistro aanpak die de avond zal vullen, maar er moet ook geborreld kunnen worden, lekker in de middag op weg naar huis een biertje aan de bar om vijf uur ’s middags of na het diner. Of een lekkere Brunch op zondag.” 


Genieten aan de Zaan bij De Swarte Walvis.  

Nieuwe rol voor De Swarte Walvis

De vraag is dan wel: wat betekent dit voor de Walvis? Het restaurant dat bijna 60 jaar bestaat en ooit tot de vaderlandse top behoorde. “Ja, dat wordt wel een hele omslag”, aldus Keinemans. “De Walvis zal voornamelijk al overdag open zijn wanneer er erg veel mensen op de Schans zijn. Mensen komen werkelijk overal vandaan. Vanuit Venetië, via Parijs naar Amsterdam en bezoeken ons dan. Die hebben een bepaalde verwachting. Maar ’s avonds blijven we open. Van donderdag tot en met zaterdag blijven we gewoon in de avond open.. Door een zeer toegankelijke en betaalbare aanpak te kiezen wordt het juist een heel leuk, goed familierestaurant. Het restaurant kent ook verschillende zalen. Daar is ook alle ruimte voor. En zeg nou zelf, waar is een mooier restaurant dan De Swarte Walvis?”

Cafe De Slager is gevestigd aan de Lagedijk 7-9 (tegenover molen De Bleeke Dood). Voor de weinig Zaankanters die niet weten dat De Swarte Walvis op de Zaanse Schans is gevestigd, voor de compleetheid het juiste adres, Kalverringdijk 15. 

Zie ook www.dewalvis.nl en https://slageraandeschans.nl

Genieten aan de Zaan bij De Swarte Walvis.
Chef-kok Pjotr Rentinck (links) en gastheer/eigenaar Ruud Keinemans heten de gasten van harte welkom bij De Swarte Walvis en Café De Slager.