Hollywood in De Alkenaer

Cultuur
‘Retourtje Hollywood’ in de Alkenaer.
‘Retourtje Hollywood’ in de Alkenaer. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Cultuurpodium de Alkenaer presenteert op vrijdag 31 mei om 20.00 uur de première van de kleurrijke voorstelling ‘Retourtje Hollywood’, waarin de bekroonde journalist Eric Koch op geestige wijze terugkijkt op zijn avonturen in de filmjournalistiek. 

Ruim dertig jaar lang reisde hij namens Dagblad De Telegraaf de wereld rond voor filmreportages en interviews met de sterren van het witte doek. Gesprekken met Hollywoodgrootheden als Tom Hanks, Robert Redford, Meryl Streep, Barbra Streisand, Julia Roberts, Dustin Hoffman en vele anderen leverden een schat aan anekdotes en wetenswaardigheden op. 

Filmavonturier

De kleurrijke herinneringen van Eric Koch leiden tot een humoristische, anderhalf uur durende voorstelling, waarin amusement en wetenswaardigheden hand in hand gaan. Zo blijkt filmavonturier Harrison Ford, jarenlang de bestbetaalde filmster in Hollywood, in het echt een saaie Piet. Oscarwinnares Helen Mirren oordeelde na hun gezamenlijke ‘The Mosquito Coast’ subtiel over zijn prestaties: sommige mensen acteren, anderen winnen de jackpot. De sexiest man alive George Clooney was in terugblik blij, dat hij pas na zijn 35e succes had geboekt, omdat hij anders misschien naast zijn schoenen was gaan lopen. Dat was Eddie Murphy overkomen, die bekende dat hij in zijn jonge jaren een arrogante, zelfingenomen kwal was geweest.  

In 2011 werd filmjournalist Eric Koch bekroond met de prestigieuze Louis Hartlooperprijs, die volgens de jury van filmregisseurs, producenten en scenaristen met zijn levendige artikelen een belangrijke stimulans had gegeven aan het Nederlandse bioscoopbezoek. Na de première in De Alkenaer gaat ‘Retourtje Hollywood’ het land in.  

 Win gratis kaarten

Twee kaarten winnen? Welke actrice won de meeste Oscars ooit? Stuur je oplossing naar info@alkenaer.nl. Tickets verkrijgbaar via www.alkenaer.nl. Cultuurpodium De Alkenaer is te vinden aan Ritsevoort 36 in Alkmaar.