Fotoverslag

VV Egmond Kampioen derde klasse B

Sport
Afbeelding
(Foto: Cor Mooij)

EGMOND - Een beter scenario kon haast niet. VV Egmond 1 heeft - na de veelbesproken samensmelting van Egmondia, Zeevogels en Adelbert - een indrukwekkende prestatie neergezet dit seizoen in de derde klasse KNVB. Pure dominantie op het veld resulteerde uiteindelijk in het behalen van het kampioenschap. En dus tijd voor een feestje.

Door: Cor Mooij

‘’Volgend voetbal seizoen zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden in de tweede klasse KNVB. Je hebt het dit seizoen kunnen zien aan Meervogels dat vorig jaar promoveerde naar de 2e klasse hoe moeilijk zij het hebben gehad om andere teams hun wil op te leggen. VV Egmond 1 legde dit jaar na de samensmelting van Egmondia, Zeevogels en Adelbert hun wil wel op aan de andere clubs in 3B en met grote overmacht aan puntenvoorsprong op de nummer twee, Limmen, werden zij kampioen.

Het sportpark aan de Hogedijk lag er goed bij, de velden waren goed bespeelbaar en de vrijwilligers van VV Egmond hebben er alles aan gedaan om er een feestelijke dag van te maken. Een reusachtige tent werd er opgebouwd voor de kantine, er was een hamburger barbecue, er was een DJ en er hing een goede gemoedelijke sfeer. Marco Tervoort had met zijn team bedacht om bij het opkomen van de spelers rondom het veld fakkels af te steken en rookbommen te laten ontsteken in de kleuren van de oude clubs Zeevogels, Egmondia en Adelbert. Maar bij opkomst pakte het iets anders uit, binnen no time stond het complex onder de rook en als fotograaf dacht ik een mooie positie te hebben ingenomen achter op het veld om een mooi overzicht te maken , kwam bedrogen uit.

De wedstrijd werd na 24 minuten open gebroken toen Kay Tervoort werd onderuit gehaald door Alex Franke van Alcmaria Victrix binnen het strafschopgebied en dus een penalty die feilloos werd benut door de clubtopscorer Wesley Hof die het leer in de uiterste hoek schoot en doelman van der Veer kansloos liet. Er stond een koude wind dat over het complex woei, maar dat deerde de spelers niet. De wedstrijd werd lang stil gelegd door een ernstige blessure van Mike Twisk, die naar later bleek zijn kruisbanden had gescheurd. Hij werd vervangen door Finn Schaller. In de 41e minuut maakte deze invaller Finn Schaller er 2-0 van wat tevens de ruststand was. Het bier vloeide al redelijk in de rust maar de tweede helft zag er rooskleurig uit. Na 58 minuten spelen was het weer Finn Schaller die de 3-0 optekende en Daan Groot had telkens geen geluk bij zijn inzetten. Het is iedere week weer mooi om te zien dat de vier toppers van VV Egmond Jordin Koel, Daan Groot, Tay Tervoort en Wesley Hof) in de topscorerslijst van N-H staan met hun vele doelpunten. In de 67e minuut wist Jeffrey Kruijff er nog 4-0 van te maken door de bal onder de doelman van der Veer in de uiterste hoek te scoren. Jeffrey Klijbroek was de grote man op het middenveld bij VV Egmond en zijn medespelers scherp hield, een speler die op een hoog niveau heeft gespeelt en altijd bescheiden is. Na afloop barstte het feest los met een huldiging op het veld en op een boerenwagen werden de spelers stuk voor stuk in de bloemetjes gezet met een prachtige medaille van het kampioenschap dat dik verdiend is onder de klanken van ‘We are the Champions’. Het was mooi dat Mike Twisk op krukken de huldiging kon meemaken en uit handen van de ambassadeur Gerard Hubers namens de KNVB de medaille kreeg uitgereikt en het promotiediploma in ontvangst mocht nemen.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding