Gemeenschap komt samen voor Iftar bij Ben Ali Gym

Cultuur
De Iftar werd bijgewoond door een diverse groep mensen
De Iftar werd bijgewoond door een diverse groep mensen (Foto: @agheeremansphotography)

NOORD-SCHARWOUDE - Dinsdag 26 maart verzamelde de lokale gemeenschap zich bij Ben Ali Gym voor een hartverwarmende Iftar, georganiseerd door de gewaardeerde kickboxschool. 

Tijdens de ramadan vasten moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wanneer de zon ondergaat, mogen ze weer eten en drinken; dit wordt de Iftar genoemd. Recentelijk werd deze bijzondere gelegenheid gehouden op een ongebruikelijke locatie: de sportschool van Ben Ali Gym, waar normaal gesproken kickboxlessen worden gegeven. Het evenement bracht mensen van verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen samen voor een gedenkwaardige avond van samenzijn en solidariteit.

Ontvangst

Bij binnenkomst werden gasten verwelkomd met het eeuwenoude Marokkaanse ritueel van het wassen van de handen, een symbool van zuivering en gemeenschap. Deze traditie, die diep geworteld is in de cultuur, diende als een passende inleiding tot de avond vol verbondenheid en respect.

Gemeenschap

De Iftar werd bijgewoond door een diverse groep mensen, waaronder de burgemeester, wethouders, politieagenten en vrienden en familie van Mohammed Ben Ali, de gewaardeerde oprichter van de Ben Ali Gym. Hun aanwezigheid benadrukte de inclusiviteit en het belang van verbondenheid in de gemeenschap.

Ambiance

De tafels waren feestelijk gedekt en de algehele aankleding was verzorgd. Van een kille sportschool was niet veel meer over, behalve de bokszakken langs de kant.
Na een kort dankwoord en een quiz over de Islam werd er een gebed voorgelezen door de imam. Om 19.05 uur ging de zon onder, wat het teken was voor de moslims om te mogen eten.

Tijdens het evenement werden de gasten getrakteerd op een smakelijke en voedzame Iftar-maaltijd, waarbij iedereen samenkwam om te genieten van heerlijke gerechten.

Afbeelding
Het wassen van de handen is een Marokkaans ritueel
Afbeelding