Vier de lente in Bibliotheek Hoorn

Cultuur
De bibliotheek is niet alleen maar lezen en binnen zitten. Het vergroot ook je wereld, of je nu binnen of buiten bent.
De bibliotheek is niet alleen maar lezen en binnen zitten. Het vergroot ook je wereld, of je nu binnen of buiten bent. Foto: aangeleverd

HOORN - Met de meivakantie in het vooruitzicht en feestdagen zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag, komt er weer een gezellige tijd aan. Veelal buiten de deur en dat is fijn in de lente. Maar ook Bibliotheek Hoorn heeft deze vakantieperiode leuke activiteiten voor binnen én misschien wel buiten!

Alle denksportfanaten worden bij deze uitgenodigd voor een open schaakmiddag op dinsdag 7 mei van 13.30 tot 16.30 uur in de Centrale Bibliotheek. Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen. Of je nu een schaak grootmeester bent of het schaakbord voor het eerst ziet, dat maakt niet uit. Je bent van harte welkom om aan te schuiven. Bij mooi weer in de binnentuin mét gebruik van het levensgrote schaakspel en gezellige tafeltjes daar omheen of bij iets minder mooi weer, fijn binnen in en om het Leescafé. De schaaktalenten van ‘Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn’ uit Hoorn helpen iedereen op weg. Je kunt gratis meedoen en aanmelden is niet nodig. Lees meer op www.bibliotheekhoorn.nl/openschaakmiddag .

Lentefeest

Voor de kleintjes organiseert Bibliotheek Hoorn zaterdag 11 mei van 10.30 tot 11.30 uur een lente(vertel)feest. Neem je picknick-kleedje mee en kom luisteren naar een écht lenteverhaal over Krrr....okodil, verteld door ‘Vertelkring De Eenhoorn’. Met een glas limonade, gezellig met andere kinderen luisteren en daarna aan de slag om je eigen kunstwerkje van een vrolijke libelle te maken. Voor alle peuters en kleuters en hun (groot)ouders en verzorgers en in alle vestigingen. Bij mooi weer kun je in de Centrale Bibliotheek zelfs buiten gaan zitten! Je kunt gratis meedoen en aanmelden is niet nodig. Lees meer op www.bibliotheekhoorn.nl/lentefeest 

En nog meer

Iedere woensdagmiddag is het reguliere voorleeskwartiertje om 15.00 uur. Kinderen van 2 tot 5 jaar kunnen lekker komen luisteren en spelen. Woensdag 24 april van 14.00 tot 16.00 uur is de Klimaatburgemeester, Jan Olijve, in de Centrale Bibliotheek. Iedere vierde woensdag van de maand kun je bij hem terecht met vragen over het klimaat en duurzaamheid. Kom gerust langs en stel je vraag. Ook zijn er nog twee kunstlezingen in de Centrale Bibliotheek: vrijdag 26 april en vrijdag 10 mei van 14.00 tot 15.30 uur. Deze lezingen worden georganiseerd in samenwerking met De Blauwe Schuit. 

Er vallen diverse feestdagen in de meivakantie, let dus goed op de openingstijden. Tijdens Koningsdag (27 april) en Hemelvaartsdag (9 mei) zijn ook de medewerkers lekker buiten en is de Bibliotheek niet geopend. Op alle andere dagen staan de medewerkers gewoon voor je klaar.

Kijk voor actuele activiteiten op www.bibliotheekhoorn.nl/agenda .