Overhandiging petitie met meer dan 1.200 handtekeningen aan fractievoorzitters Oostzaan

Nieuws
Afbeelding
(Archieffoto Rodi Media)

OOSTZAAN - Meer dan 1.200 bezorgde inwoners van de gemeente hebben hun handtekening gezet onder een petitie die een krachtige steun betuigt aan het burgerinitiatief om de toekomst van Oostzaan in handen van haar inwoners te leggen. De petitie wordt op donderdag 25 april, tijdens de commissievergadering, persoonlijk overhandigd aan de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

Jan Heitlager, een van de drijvende krachten achter het burgerinitiatief, spreekt vol trots over het succes van de petitie: “Het feit dat meer dan 1.200 mensen hun stem hebben laten horen, toont aan hoezeer de inwoners van Oostzaan verlangen naar meer betrokkenheid bij de besluitvorming over de toekomst van ons dorp. Dit is een duidelijk signaal dat het tijd is voor verandering, en wij zijn vastberaden om die verandering te bewerkstelligen.”

Het burgerinitiatief heeft als doel om de burgerparticipatie in de bestuurlijke toekomst van Oostzaan te versterken. Het initiatiefvoorstel pleit voor een transparant en inclusief proces waarin de stem van elke Oostzaner wordt gehoord en gerespecteerd. Het voorstel omvat onder andere de oprichting van een burgerplatform, het organiseren van thematische werkbijeenkomsten, en het inzetten van een onafhankelijke verkenner om de dialoog te faciliteren.

“We roepen alle Oostzaners op om die avond aanwezig te zijn bij de commissievergadering en steun te geven aan de indieners van de petitie” aldus Heitlager. “Samen kunnen we een toekomst vormgeven die recht doet aan de wensen en behoeften van onze gemeenschap.”

Het burgerinitiatief benadrukt het belang van actieve en betrokken burgerparticipatie bij het vormgeven van de bestuurlijke toekomst van Oostzaan. Zodat elke inwoner van Oostzaan zijn of haar voorkeur kan meegeven. Door gezamenlijk in te zetten op dialoog en samenwerking, streven de initiatiefnemers naar een besluit dat niet alleen wordt gedragen door de lokale overheid, maar ook breed wordt gesteund door de inwoners van Oostzaan.