Live muziek op zondagmiddag in Purmerends Museum

Cultuur
Shaken not Stirred bijt de spits af en staat op 28 april in het museum aan de Kaasmarkt.
Shaken not Stirred bijt de spits af en staat op 28 april in het museum aan de Kaasmarkt. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Dit jaar organiseert het Purmerends Museum voor de vijfde keer een serie live optredens in het museum. Gastheer Ruben Sloote, jazzliefhebber en organisator van muziekevenementen, heeft opnieuw verschillende musici uitgenodigd om in het museum op te treden. De concerten zijn op zondag en duren ongeveer een uur.

Tot en met eind november Shaken not Stirred, Doña Pessy, Ruigoord Rebels en Hanny Nijhuis en band 

De nieuwe reeks concerten start op zondag 28 april met een optreden van de formatie Shaken not Stirred, met Fraukje van Winden, zang, Ellen Grillis op bas, Ramon Bakker op cajon en Ron Knotter op (akoestische) gitaar. Shaken not Stirred is al jaren de sfeermaker op elke gelegenheid. Zij spelen liedjes die we allemaal kennen, maar al veel te lang niet meer gehoord hebben. Tijdens dit semi-akoestische optreden zullen zij het publiek verrassen met fijne muziek en een gezellige, huiselijke sfeer.

Tekst gaat verder onder de foto


Doña Pessy speelt op 30 juni een thuiswedstrijd. Ze treedt solo op en met haar band. (Foto: aangeleverd)

Op zondag 30 juni is het de beurt aan Doña Pessy. De Purmerendse is een professioneel zangeres die haar werk met veel passie, energie en plezier doet. Zij heeft gewerkt met vele bekende artiesten in binnen- en buitenland, zowel live als in de studio. Momenteel is ze regelmatig te zien met haar eigen formatie, Doña Pessy & Soul Society, een party band die er met veel energie een feest van maakt. Samen met haar vader zingt ze bij De Gado`s. Een formatie die Indonesische sfeermuziek ten gehore brengt maar ook Rock `n Roll. Beide formaties treden deze dag op.

Tekst gaat verder onder de foto


Ruigoord Rebels is op zondag 25 augustus te zien en te horen. (Foto: aangeleverd)

Ruigoord Rebels

Op zondag 25 augustus komt de Amsterdamse band Ruigoord Rebels naar het museum aan de Kaasmarkt. De formatie speelt authentieke nummers op geheel eigen wijze. Met haar karakteristieke en doorleefde stem en haar theatrale verschijning zorgt Barbara Schroevers iedere keer weer voor een feestelijk optreden. Zij wordt daarbij ondersteund door het sprankelende gitaarspel van Peter Lavell, de steady bas van walking Walter Kloppenburg en het virtuoze mondharmonica-spel van Lilly Bell.

Tekst gaat verder onder de foto


Hanny Nijhuis en haar band besluiten de reeks concerten. Op 24 november treden zij op. Hanny Nijhuis en haar band besluiten de reeks concerten. Op 24 november treden zij op. (Foto: aangeleverd)

Hanny Nijhuis en band

Tenslotte treedt zondag 24 november Hanny Nijhuis met haar band op. Zij spelen covers van de beste en meest aanstekelijke dansmuziek. De meeste bandleden zijn afgestudeerd aan het conservatorium en zijn fulltime musici. Afhankelijk van de gelegenheid varieert de bezetting van minimaal 2 tot een volledige formatie waaronder zang, gitaar, basgitaar, keyboards, backing vocals, blazers, drums en percussie. Hanny Nijhuis speelt en zingt Soul, Funk, Disco, 80`s 90`s tot nu, Rock, Latin-Jazz en Ballads.

Concerten Muziek in het Museum: zondag 28 april, 30 juni, 25 augustus en 24 november 2024. Aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur Entree € 10,- per persoon, inclusief consumptie. Bestelt u meteen 2 of meer concerten, dan krijgt u 10% korting. Locatie Purmerends Museum, Kaasmarkt 20, Purmerend. Graag aanmelden via info@purmerendsmuseum.nl o.v.v. datum concert(en). Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.