Successen voor dames Turncentrum Waterland

Sport
Vooraan v.l.n.r. Luna de Bruijn, Megan Jacobs, Nienke de Wit en Isa Droomers. Achter, v.l.n.r. Liesbeth Klinkhamer (trainster), Rosalie de Boer en Lois de Vrees (trainster).
Vooraan v.l.n.r. Luna de Bruijn, Megan Jacobs, Nienke de Wit en Isa Droomers. Achter, v.l.n.r. Liesbeth Klinkhamer (trainster), Rosalie de Boer en Lois de Vrees (trainster). (Foto: aangeleverd)

DEN HAAG/REGIO - Goud, zilver en brons dit weekend voor de turnsters van Turncentrum Waterland, waar het individueel NK werd gehouden in Den Haag . Nienke Wit won het onderdeel sprong, Megan Jacobs zilver bij het onderdeel balk en Rosalie de Boer het brons in het seizoensklassement bij de senioren 1e divisie.

Turncentrum Waterland trad aan met de Jeugdturnsters Nienke Wit en Isa Droomers en de senioren Rosalie de Boer, Luna de Bruijn en Megan Jacobs. De strijd om de titels vond plaats in zowel de meerkamp als per toestel. Op zaterdag werd de meerkampfinale gehouden en jeugdturnster 1e divisie Nienke Wit turnde daar een uitstekende meerkamp, haar beste van dit seizoen en bereikte bijna het podium met een 4e plaats. Ze wist op alle toestellen topscores neer te zetten. Isa Droomers begon met de 3e score op het onderdeel brug na een zeer geslaagde oefening, maar had bij het laatste onderdeel een minder goede landing waardoor ze nu buiten de top 10 eindigde.

Bekroning

Bij de senioren deze keer geen top 10 klassering voor Rosalie de Boer en Luna de Bruijn. Ze turnden beiden een zeer sterke meerkamp, maar moesten allebei een val incasseren bij het onderdeel balk en dit hield hen net buiten de top 10. Rosalie Boer zette daarbij wel een prachtige score neer op het onderdeel brug en Luna de Bruijn blonk uit met een foutloze oefening op vloer met een prachtige dubbel salto en dubbel schroef. Bij de einduitslag bleek Rosalie de Boer het brons te hebben gewonnen bij het seizoensklassement, dit klassement wordt opgemaakt aan de hand van alle geturnde kwalificaties, de halve finale en de finale. Een bekroning op het geweldige seizoen dat zij geturnd heeft!

Goud

Bij de toestelfinales op zondag turnde Nienke Wit naar het goud op het onderdeel sprong en won Megan Jacobs na een prachtige oefening naar het zilver bij het onderdeel balk. Rosalie de Boer greep op 0,05 punten net naast de medailles, maar wist opnieuw een sterke prestatie neer te zetten op de brug.

Ahoy Cup

Rosalie de Boer en Nienke Wit hebben zich tevens gekwalificeerd voor de Ahoy Cup in Rotterdam van 23 en 24 juni waar ze in het sportpaleis nogmaals een meerkamp mogen turnen en strijden tegen de beste turnsters van dit NK!