Gesprekken met medewerkers Brownies&downieS over de toekomst lopen nog

Zorg
Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat de vestiging van Brownies&downieS op de begane grond van Heel Europa in de zomer gaat sluiten.
Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat de vestiging van Brownies&downieS op de begane grond van Heel Europa in de zomer gaat sluiten. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Enkele weken geleden werd bekend dat de vestiging van Brownies&downieS in Heel Europa in de zomer definitief gaat sluiten. Na deze mededeling ontstond er grote onrust bij de personeelsleden, begeleiding en de ouders van de medewerkers.

Meeste gesprekken in goede sfeer, sommigen zijn nog boos en teleurgesteld

Eigenaar Prinsenstichting liet toen weten in gesprek te gaan met alle betrokkenen over de toekomst. Die gesprekken lopen nog. Babeth Hoogewoonink, communicatie-adviseur bij Prinsenstichting, spreekt van gesprekken met een wisselend beeld; de meeste gesprekken vinden in een goede sfeer plaats, in sommige gevallen is de boosheid en teleurstelling nog steeds groot. “Maar dat snappen we heel goed, want de beslissing om de deur te sluiten is niet zomaar wat”, aldus Hoogewoonink.

In de loop van volgende week gaan de maatschappelijk relevante partijen, waaronder gemeente, Clup Welzijn en Prinsenstichting, met elkaar in gesprek om te overleggen over een toekomstige dagbesteding voor de medewerkers. Met als insteek dat de invulling in ieder geval moet passen in de huidige tijdgeest. “Iedereen heeft behoefte om een grote stap te zetten en om die reden gaan we uit van een constructieve en voor iedereen aanvaardbare dagbesteding”, aldus Babeth Hoogewoonink tot slot.