Beverwijk, kom nu samen in actie!

Algemeen
Reclameman Niek Braun: ''Het coranavirus treft ons allemaal.''
Reclameman Niek Braun: ''Het coranavirus treft ons allemaal.'' (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - “Het coronavirus treft ons allemaal. Ons hele leven verandert en voor velen van ons was dit volledig ondenkbaar. Elke dag is anders en niets is meer vertrouwd in onze zorgeloze leventje. Dit heeft me aan het denken gezet en al snel besefte ik dat alleen met samen werken wij een werkelijke vuist kunnen maken tegen deze enorme crisis”, opent Niek Braun het gesprek.

Kleurrijk reclameman

Niek Braun, een kleurrijk reclameman met zijn roots in de IJmond, vervolgt: “Ik ben nu wel een aantal jaren uit beeld maar nooit echt weg geweest uit de IJmond, mijn hart ligt nog steeds hier in Beverwijk, het grootste gedeelte van mijn familie woont in Beverwijk en naast de sociale binding heb ik nog steeds een groot zakelijk netwerk in Beverwijk. Ik ben met mijn idee aan de wandel gegaan en zo vond ik bij de Stichting Beverwijk Centrum en de gemeente Beverwijk een luisterend oor. Samen met hen hebben wij mijn eerste ruwe idee uitgewerkt en lanceren we nu beverwijklevert.nl, uiteraard met een knipoog naar het LEV thema van Beverwijk Centrum.”

Enkele dagen

“Binnen enkele dagen hebben we samen met Colorscan marketing partner uit Velsen-Noord een compleet nieuw platform geproduceerd. Noem het een Marktplaats voor alle mensen in Beverwijk om elkaar en de Winkelcentra in Beverwijk en alle restaurants een hart onder de riem te steken. De noodzaak en bereidwilligheid om de lokale ondernemer te helpen maar ook visa versa, de noodzaak dat hulpbehoevende inwoners juist nu de creatieve hulp van de plaatselijke winkeliers nodig hebben zijn nu groter dan ooit”, aldus Braun.

Marktplaats voor ideeën

De website BeverwijkLevert.nl is dus vooral bedoeld als een platform om aanbod en vraag te gaan matchen. Het platform vraagt aan de inwoners van Beverwijk hun vragen te stellen, wat hebben ze nodig, hoe kunnen we elkaar helpen?

Aanbodkant

Aan de aanbodkant vraagt het de ondernemers te reageren. Actie moet reactie opwekken en zodoende het aanbod van de winkeliers bij de mensen thuis te leveren, door prangende vragen te stellen of met een mooie suggesties te komen kan de saamhorigheid nog meer verstevigd worden.

Het uiteindelijke doel is om de winkelcentra in Beverwijk nog meer tot leven te brengen juist in deze zware tijden, waar de mensen de straat niet meer op gaan, of durven of kunnen.

Aan welke ideeën denkt u dan?

“Je kunt het zo gek niet bedenken, sterker nog het moet vanuit de samenleving komen. Niets is zo krachtig als het mechanisme van vraag en aanbod. Elkaar helpen, vragen durven te stellen daar gaat het om. Er moet iets op gang komen in Beverwijk. Zou het niet prachtig zijn als een fietsenwinkel uit Beverwijk zijn fietsen uitleent aan een winkelier zonder brengservice omdat hij nu wel zijn producten bij de klant aan huis kan bezorgen. Of een bewoner van onze gemeente durft niet zijn huis uit maar wil wel graag een boek bestellen. In plaats van bol.com plaats hij zijn oproep op het platform en de lokale boekhandel reageert en zorgt ervoor dat het boek thuis bezorgd wordt. Kortom wij roepen alle Beverwijkers op om juist nu samen met de winkeliers de handen ineen te slaan. En dat kan door zoveel mogelijk ideeën én behoeften te lanceren op dit platform.''

Alle winkeliers

Het zijn slechts een paar ideeën die de revue zijn gepasseerd.

Beverwijk levert wil alle winkeliers in Beverwijk, dus niet alleen die van Beverwijk Centrum maar ook de winkeliers van o.a. de Wijkerbaan, Plantage etc. aansporen om mee te denken. Stel je vragen en doe je suggesties op het platform van BeverwijkLevert.nl.

“Laten we elkaar inspireren en helpen. Beverwijk, kom dus nu in actie en laat zien hoe sterk we zijn”, besluit Braun.

De website beverwijllevert.nl is nu online te bezoeken.