‘Koningsspelen in ‘s-Gravenzande met 1300 kinderen was groot succes’

Nieuws
Zeven basisscholen werkten samen om een groot sportevenement neer te zetten.
Zeven basisscholen werkten samen om een groot sportevenement neer te zetten. (Foto: PR)

Op een stralende vrijdagmorgen, 26 april, kwamen talloze enthousiaste kinderen samen voor de jaarlijkse Koningsspelen. Met het zonnige weer en de vrolijke gezichten kon de dag niet beter beginnen. In ‘s-Gravenzande bundelden vakleerkrachten gym van zeven basisscholen voor het tweede jaar op rij hun krachten om een fantastisch sportevenement te organiseren. Meer dan 1300 kinderen deden mee aan dit feestelijke evenement, waarbij ze eerst op school genoten van het traditionele Koningsontbijt.

“Groep 8 trapte de dag af om half 10 met een reeks boeiende clinics”, vertelt de school. “Op het ONDO sportpark konden ze zich onder andere uitleven met bootcamp, atletiek en boogschieten. Elders waren er mogelijkheden om te tennissen, badmintonnen of zelfs te spinnen bij de sportschool Highline.”

Koningsdans en spelletjes

De school vervolgt: “De groepen 3 tot en met 7 brachten op het hoofdveld bij FC ‘s-Gravenzande een spetterende koningsdans ten tonele! Daarna splitsten ze op: de groepen 3 en 4 genoten van verschillende spelletjes op het kunstgrasveld, terwijl ze konden kiezen uit maar liefst 23 verschillende activiteiten. Ondertussen gingen de groepen 5 tot en met 7 de uitdaging aan met negen competitieve spellen, zoals touwtrekken en hockey. Hierbij werden ze voortreffelijk begeleid door leerlingen van het ISW.”

Gelukkig verliep de dag zonder ernstige incidenten, mede dankzij de aanwezigheid van EHBO’ers uit ‘s-Gravenzande. Zij kunnen terugkijken op een geslaagd evenement waarbij sportiviteit en plezier hand in hand gingen.