Juf Carla verlaat na 46 jaar OBS De Vlieten: ‘Honderden kleuters lesgegeven’

Onderwijs
Juf Carla's hart bleef liggen bij de kleuters.
Juf Carla's hart bleef liggen bij de kleuters. (Foto: PR)

Deze week heeft Juf Carla voor de laatste keer ‘haar’ kindjes gedag gezegd bij het naar huis gaan. Haar collega, leerkracht Wout Jansen vertelt hoe dat ging: “We kunnen wel zeggen dat we deze week afscheid hebben genomen van een ‘gezicht van OBS De Vlieten’”.

48 jaar geleden studeerde Carla af als juf. Dit was in een tijd dat het nog heel lastig was om een baan in het onderwijs te vinden. Vandaar dat zij haar eerste jaar doorbracht op een school in Den Haag, toen nog vooral op invalsbasis.

Extra kleutergroep

Gelukkig kwam er het jaar erna een extra kleutergroep bij bij OBS De Vlieten. Na een sollicitatiegesprek met de burgemeester, want De Vlieten viel toen nog onder het beheer van de gemeente, was het snel rond. Vanaf die dag was Juf Carla onderdeel van De Vlieten. Iets wat de 47 jaar daarna niet meer zou veranderen.

Nooit hebben wij als collega’s Carla horen klagen

In al die jaren heeft zij vele verschillende functies vervuld, waaronder als plaatsvervangend directeur en locatieleider, maar uiteindelijk bleef haar hart toch liggen bij de kleuters. Honderden kleuters hebben in de afgelopen 47 jaar les gehad van Carla. “Nooit hebben wij als collega’s Carla horen klagen, altijd ging zij voor de volle 100% voor ‘haar’ kleuters. Van projecten tot kringen, van speellessen in de gymzaal tot aan meespelen bij het buitenspelen... Carla deed het allemaal!”, aldus meester Wout.

Bedankt

“Nu is het zover dat Carla mag gaan genieten van haar pensioen, een zeer welverdiend pensioen. Wij wensen Carla heel veel plezier met haar familie, vooral de kleinkinderen zullen haar nog vaker gaan zien. Carla, bedankt namens ons allemaal en uiteraard ook namens de honderden kids die jij geholpen hebt in de afgelopen 47 jaar!”