Padelbanen mogen mogelijk toch blijven

Sport
Verenigingsvoorzitter Frank Faber (l.) met aan zijn zijde Stichtingsvoorzitter Pieter van der Linden, hier op archieffoto, hopen dat een wand nu de oplossing zal zijn.
Verenigingsvoorzitter Frank Faber (l.) met aan zijn zijde Stichtingsvoorzitter Pieter van der Linden, hier op archieffoto, hopen dat een wand nu de oplossing zal zijn. (Foto: Mabel Böhms Media)

Tennisvereniging MLTV’90 hoeft mogelijk toch niet te verhuizen. De gemeente heeft bekend gemaakt dat de geluidsnorm met 5 decibel; verhoogd kan worden. 

Dit kwam aan het licht toen de gemeente er door de Omgevingsdienst Haaglanden tijdens de ontwikkeling van een nieuwbouwwijk bij het tennispark in Honselersdijk er op werd gewezen dat gemeente Westland niet de optimale ruimte benutte voor geluid als het om tennis gaat. Dat houdt in dat tennisverenigingen iets meer geluid kunnen maken dan nu gesteld wordt. Een hoge wand van zes meter rondom de padelbanen in combinatie met het verhoging van de toegestane decibels zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat de totale geluidsnorm niet wordt overschreden en er langer dan drie uur per dag padel gespeeld kan worden.

DMLTV’90 uitte eerder al haar bezorgdheid over het feit dat leden naar een andere vereniging zouden opstappen als het padel beperkt werd tot uiterlijk 19.30 uur. Nu zou dat tot 21.00 uur mogen. Er wordt nu bekeken of het plaatsen van een wand de mogelijkheid biedt om de hele avond te kunnen blijven spelen.