Rode Kruis organiseert fietstocht langs mooiste plekjes van het Westland

Uitgaan
De route leidt langs de welbekende kassen, schilderachtige dorpen, de Westlandse vaarwegen, de polders en het Westlands museum.
De route leidt langs de welbekende kassen, schilderachtige dorpen, de Westlandse vaarwegen, de polders en het Westlands museum. (Foto: Archief)

‘Ga toch fietsen - voor het Rode Kruis!’ Onder die nam organiseert Rode Kruis Haaglanden op zondag 26 mei een recreatieve fietstocht die deelnemers langs de mooiste plekjes van het Westland leidt. Er kan gekozen worden voor meerdere routes en afstanden tussen de 14 en 61 km, zodat de route passend is voor beginners en gevorderden. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis deelnemen. 

De route leidt langs de welbekende kassen, schilderachtige dorpen, de Westlandse vaarwegen, de polders en het Westlands museum. “Naast dat je lekker actief bezig bent én het verrassende Westland ontdekt, zamel je door deelname ook geld in voor Rode Kruis Haaglanden”, somt een woordvoerder de voordelen op.

Noodsituaties

“In tijden van nood staat niemand alleen. Dat is wat het Rode Kruis nastreeft. In Haaglanden doet het Rode Kruis dat door mensen voor te bereiden op noodsituaties en hen te helpen als er nood aan de man is. Of het nu gaat om EHBO verlenen op een evenement, kinderen op de basisschool leren hoe ze 112 moeten bellen, boodschappenkaarten uitdelen, ondersteunen bij opvang, noodhulp verlenen bij een ramp of ongeluk, ouderen beweegtrainingen bieden of het verlenen van noodhulp bij een grote brand, Rode Kruis Haaglanden staat paraat.”

Deelname

‘Ga toch fietsen…’ start en eindigt bij voetbalvereniging R.K.V.V. Westlandia, Sportpark de Hoge Bomen 4 in Naaldwijk. Het inschrijven verloopt via actievoorrodekruishaaglanden.nl.