Arcade bouwt feestje bij bereiken hoogste punt De SchoolLier

Zakelijk
De bouw van het appartementengebouw De SchoolLier in De Lier met 55 sociale huurappartementen heeft het hoogste punt bereikt.
De bouw van het appartementengebouw De SchoolLier in De Lier met 55 sociale huurappartementen heeft het hoogste punt bereikt. (Foto: Fotostudio Vlekke)

Dinsdag 23 april bereikte de bouw van het nieuwbouwproject De SchoolLier in De Lier het hoogste punt. Om dit moment te vieren en waardering te tonen voor het harde werk van alle betrokkenen, werd het bouwteam getrakteerd op een lunch, verzorgd door een snacktruck op locatie.

Het appartementengebouw met 55 sociale twee- en driekamerappartementen, gelegen in de nieuwe woonwijk Lierkwartier in de Lier is een welkome toevoeging aan de Westlandse woningmarkt. Als de bouw in dit tempo doorgaat, verwacht Arcade de appartementen aankomend najaar op te kunnen leveren. Enkele weken voor oplevering worden de appartementen aangeboden op Woonnet Haaglanden. De nieuwbouw is ontwikkeld door BPD en wordt gebouwd door Van Wijnen in opdracht van Arcade.

Woningtekort

“Dit hoogtepunt is niet alleen een mijlpaal voor het bouwteam, maar ook weer een stap voorwaarts in het aanpakken van het woningtekort in onze regio,” aldus Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade. “We zijn vastberaden om ons, samen met de gemeente en andere marktpartijen, te blijven inzetten voor de realisatie van betaalbare huurwoningen. De SchoolLier is niet alleen een antwoord op de vraag naar meer woningen, maar ook een voorbeeld van duurzaam bouwen. Zo worden de appartementen opgeleverd zonder gasaansluiting en voorzien van vloerverwarming, verwarmd door het warmtenet.”

Over de appartementen

In het vijf verdiepingen tellende appartementengebouw komen diverse woningtypen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en zijn drempelloos ontworpen. De grootte van de appartementen varieert van circa 54 m2 tot 84 m2, waardoor er voor elk huishouden een geschikte woning is. Op de begane grond komen voorzieningen zoals een gemeenschappelijke fietsenberging, een ruimte voor scootmobielen met oplaadpunt en een containerruimte. Aan de voorzijde van het gebouw is een openbaar parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.