Stichting VEME ontvangt cheque en verwelkomt tiende bewoonster

Zorg
De toekomstige bewoners van de voormalige Aloysiusschool in Monster zijn dolblij met de cheque.
De toekomstige bewoners van de voormalige Aloysiusschool in Monster zijn dolblij met de cheque. (Foto: Stichting VEME)

Op zaterdag 19 april ontving Stichting VEME een cheque van Sonja in ‘t Veld van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) in De Lier, wat hen aangenaam verraste. PKN De Lier, samen met vrijwilligers, heeft een bedrag van €6000,- opgehaald via het verjaardagfonds binnen de gemeente. Dit geld zal dankbaar worden gebruikt door de stichting voor het inrichten van hun toekomstige woonhuis.

Stichting VEME biedt in 2026 onderdak aan veertien kinderen/jongvolwassenen met een verstandelijke of andere beperking bij de Aloysiusschool in Monster. Om de gezamenlijke ruimtes in het woonhuis op een passende manier in te richten, is er veel geld nodig. De stichting waardeert acties zoals deze en is dankbaar voor de mensen die eraan hebben bijgedragen en gedoneerd.

Tiende bewoonster

Er wordt achter de schermen hard gewerkt. Nu de plannen voor het woonhuis concreter worden, benadert de stichting grote fondsen en neemt deel aan acties die worden georganiseerd door lokale initiatieven.

Afgelopen zaterdag is het team erin geslaagd om Angela, de tiende bewoonster, te verwelkomen. Er zijn nog vier appartementen beschikbaar en vóór de zomer worden de laatste vier bewoners geselecteerd en verwelkomd. 

Meer info

Voor meer informatie over wonen, sponsoring, acties en updates kunnen geïnteresseerden terecht op www.stichtingveme.nl. De stichting is ook te volgen op op Facebook onder de naam ‘stichting veme’.