Bestuur Festival BouleVaart kondigt stopzetting aan

Nieuws
Einde oefening voor Festival BouleVaart ...
Einde oefening voor Festival BouleVaart ... (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Het bestuur van Festival BouleVaart in Krommenie kondigt aan dat het festival niet langer georganiseerd zal worden. Na zorgvuldige overweging en evaluatie van de omstandigheden heeft het bestuur besloten dat de voortdurende uitdagingen met betrekking tot de interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving door de Gemeente Zaanstad onoverkomelijk zijn geworden.

Regelgeving Gemeente Zaanstad nekt verbindend festival in Krommenie

Festival BouleVaart stond bekend om zijn streven naar verbinding binnen de gemeenschap en het bieden van een platform voor culturele uitwisseling en feestelijke viering. Echter, de inspanningen om aan de eisen van de gemeente te voldoen zijn steeds tijdrovender, kostbaarder en frustrerender geworden voor het bestuur en alle betrokkenen.

Heel verdrietig

Ria Snijder, Renee Vrijman en Tineke Alberts vormden de laatste jaren het bestuur van BouleVaart. Zij verklaren: “Het is heel verdrietig dat we deze beslissing moeten nemen. We hebben gestreden om Festival BouleVaart te laten floreren als een viering van verbinding en cultuur in onze gemeenschap. Helaas is het voortzetten van het festival niet langer haalbaar.”

Het bestuur dankt alle betrokkenen, waaronder deelnemende artiesten, vrijwilligers en sponsoren, voor hun voortdurende steun en toewijding aan Festival BouleVaart. “Zonder hen was het nooit gelukt. Het is prachtig om te zien dat het dorp Krommenie, samenwerkend met de dorpen Assendelft en Wormerveer, Zaanstad-Noord op de kaart zet als de warme kant van Zaanstad. Laten we dat vieren!”