‘Laat het de komende maanden maar schenkingen regenen’

Algemeen
Professor René Bekkers.
Professor René Bekkers. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Zaterdag 2 oktober was het een drukte van belang in Wijkcentrum Mare Nostrum. Tijdens de eeste Goede Doelen Dag ontmoetten maatschappelijke organisaties en netwerkpartners van de Goededoelengids Alkmaar elkaar. Burgemeester Anja Schouten sprak met enthousiasme over deze gids en complimenteerde Rotary Alkmaar de Waag met het initiatief. Anja Schouten: ‘Het concept Lokale Goede Doelengids is een geweldige vondst.”

Professor René Bekkers (filantropische studies VU Amsterdam) sprak over de Gouden Eeuw van de filantropie. De komende decennia zal in toenemende mate door particulieren en bedrijven worden geschonken aan lokale maatschappelijke organisaties. ‘Samenwerken is belangrijk, de overheid kan het niet alleen’. Cees Huisman van Goede Doelen Alkmaar ging in op de Alkmaarse plannen, zoals de actie ‘December Geefmaand’ en het Goede Doelen Event op 20 maart 2022. In de Goededoelengids (alkmaar.lokalegoededoelengids.nl) zijn inmiddels 70 maatschappelijke organisaties actief in de gemeente Alkmaar opgenomen. Zeven van deze organisaties verzorgden krachtige ‘pitches’ en gingen in op vragen van Bente Biesheuvel. Junior IOT, Present Alkmaar, Klas op Wielen, het Orgelfestival, Exodus en het Bos der Omarming spraken zich duidelijk uit. 

Na de start van de Goededoelengids Alkmaar in januari is daar een goed begin mee gemaakt. Inmiddels ontvingen meer dan twintig doelen een schenking voor in totaal een bedrag van € 80.000. René Bekkers: ‘Tot 2060 komt er zo’n 100 miljard euro beschikbaar voor goede doelen, er zijn kansen voor lokale maatschappelijke organisaties om een deel daarvan beschikbaar te hebben We mikken er op dat het de komende tijd schenkingen gaat regenen.” 

Meer informatie via www.alkmaar.lokalegoededoelengids.nl