Maximaal racen in Ringers

Algemeen
Zo kunnen bezoekers in Ringers straks racen.
Zo kunnen bezoekers in Ringers straks racen. (Foto: Racesquare)

ALKMAAR - Racen als Max Verstappen? Het kan straks boven in winkelcentrum Ringers. Racesquare - zoals de formule heet -  is al gevestigd in Zandvoort en Rotterdam en opent begin volgend jaar zijn deuren in Alkmaar. Naast Racesquare komt er nog een nieuw concept naar Alkmaar, want beneden in de kelder van het winkelcentrum - waar ooit een luxe sportschool zat - komt het concept Boules Bites Bar. Begin januari start de bouw van minimaal negen jeu de boules-banen. In beide concepten is er ruimte voor horeca.

Zo gaat Boules Bites Bar en ongeveer uitzien. (Foto: Boules Bites Bar)

Het franchise-concept Boules Bites Bar heeft op dit moment al vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Breda. Franchisenemer van het concept is Alkmaarder Jefrem Groot, die tegen NH Nieuws zegt: “Ik denk al jaren na over hoe ik het hier aantrekkelijker kan maken: het Waagplein heb ik uitgespeeld en met m’n vrienden ga ik toch echt voor een echt leuk avondje uit richting Amsterdam. Maar dat hoeft binnenkort niet meer.” 

Racesquare

In Racesquare Alkmaar kunnen bezoekers straks over de mooiste circuits ter wereld racen. Ook is er een shop met (Formule 1) merchandise en horeca voor een hapje en een drankje. Een standaard race sessie start met een vrije training om aan het circuit te wennen. Daarna neem je deel aan de kwalificatie voor de startopstelling, gevolgd door de race tegen maximaal negentien andere coureurs.