Coach4you zoekt vrijwilligers die brugklassers coachen

Algemeen
Coach4you zoekt vrijwilligers die brugklassers coachen.
Coach4you zoekt vrijwilligers die brugklassers coachen. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - Coach4you is een landelijk vrijwilligers project van Gilde Nederland dat inmiddels op 23 plaatsen in Nederland actief is. De organisatie begeleidt leerlingen in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. In Alkmaar zijn momenteel 15 coaches actief.

Coach4you is bedoeld voor leerlingen die – om wat voor reden dan ook – een extra steuntje in de rug nodig hebben bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. “De reden voor dat steuntje in de rug kan van alles zijn”, zegt Marleen Parigger, coördinator van de organisatie in Alkmaar. “Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ouders niet de ondersteuning kunnen geven die ze zouden willen, dat het kind gedragsproblemen heeft, moeite met plannen en organiseren van het huiswerk, te weinig weerbaar is, erg stil, bang of onzeker, noem maar op”. De coaches van Coach4you brengen gedurende het brugklasjaar wekelijks 1 tot 1,5 uur door met de brugklasser. In principe vindt de coaching altijd plaats bij het kind thuis, één op één, maar wel altijd met één van de ouders in huis aanwezig.
Alle coaches zijn gedreven vrijwilligers en opgeleid door Coach4you. Een kernteam begeleidt de coaches, onderhoudt contacten met basisscholen en bezoekt het gezin voor een intakegesprek. Overigens draagt Marleen Parigger het coördinatorschap met ingang van het nieuwe schooljaar over aan Rob Huijgens, momenteel nog één van de coaches. “Voor het komend schooljaar kunnen we weer enthousiaste coaches gebruiken” zegt Rob Huijgens. “Ben je geïnteresseerd in deze intensieve, maar dankbare vrijwilligersfunctie, stuur dan een email naar: coach4you.rh@gildealkmaar.nl.”