Koningsdag Alkmaar 2023: dit is het programma!

Algemeen
Kom maar op met Koningsdag Alkmaar 2023!
Kom maar op met Koningsdag Alkmaar 2023! (Foto: Pixabay)

ALKMAAR - Koningsnacht (26 april) en Koningsdag (27 april) Alkmaar komen er weer aan. Wat kun je dit jaar allemaal doen tijdens Koningsdag Alkmaar? Je leest het programma van 2023 hier!

Wat is er te doen op Koningsdag Alkmaar?

Vrijmarkt Koningsdag Alkmaar van 9.00 tot 17.00 uur

Misschien wel het leukste onderdeel van Koningsdag Alkmaar: de vrijmarkt. (Foto: Fer Korver)

De vrijmarkt in Alkmaar is de leukste markt van het jaar. Verkoop je spulletjes van zolder of scoor zelf een pareltje. Lees hier de belangrijkste regels:

Wat mag je niet wel en niet verkopen? 

* Wel: tweedehands spullen van je zolder of uit je schuur. Wat niet mag zijn bijvoorbeeld restpartijen uit beroepshandel, eten/drinken en lachgas. 

Spelregels Koningsdag Alkmaar

* Dinsdag 26 april mag je vanaf 15.00 uur je plek innemen.
* Het is niet toegestaan plaatsen te markeren met lint, tape of verf.
* Kindergebied: Park Clarissenbolwerk, tussen Ritsevoort en Bergerbrug (voor kinderen tot 14 jaar). Ook is er op het Kerkplein een kinderkermis. Deze duurt tot 17.00 uur.
* Houd ingangen van winkels, horeca, woningen en nooduitgangen vrij.
* Voor versterkte muziek is een vergunning nodig
* Verkopen mag tot 27 april, 17.00 uur.

Kinderkermis op Kerkplein

Dinsdag 26 april (13.00 tot 22.00 uur) en woensdag 27 april (10.00 tot 17.00 uur) is het kinderkermis met snoepkramen, oliebollen en kleine attracties op het Kerkplein, bij de Grote Kerk.

Oranjedag Koningsdag Alkmaar P8 AFAS Stadion

Het grootschalige Koningsdag event op de parkeerplaatsen P8/P9 naast het AFAS Stadion keer terug. Tussen 13.00 en 22.00 uur zijn er optredens van Antoon, Maan, Kraantje Pappie, Sam Feldt en Boef. Zo heeft de organisatie van Oranje Koningsdag Alkmaar donderdag 27 april een fraai programma samengesteld. Het evenement dat eerst onder de vlag van SLAM! georganiseerd werd, wordt nieuw leven ingeblazen door organisator Van der Klis, die onder meer de concerten organiseert van Antoon, Frenna, Boef & Bankzitters en verantwoordelijk is voor festivals als Free Your Mind en Secret Forest. Het evenement vindt plaats op de parkeerplaatsen P8 en P9, naast het AFAS Stadion. Er is ruimte voor zo’n 20.000 bezoekers.

Koningsdag Alkmaar 2023Het grootschalige Koningsdagevent op P8/P9 naast het AFAS Stadion keer terug. (Foto: aangeleverd)

Muziek op het Hofplein op Koningsdag Alkmaar

Ben je dol op muziek en dansen? Dit jaar is het weer KingsNight & KingsDay op het Hofplein. KingsNight is van 18.00 tot 23.30 uur en KingsDay van 12.00 tot 20.00 uur. Locatie: Hofplein Alkmaar, centrum (kruising Magdalenastraat & Gedempte Nieuwesloot, of volg je gehoor naar de lekkerste deuntjes).  

Koningsdag Alkmaar 2023: muziek op het Hofplein. (Foto: Alkmaar Prachtstad)

Muziek op Paardenmarkt

Ook op de Paardenmarkt is er muziek: programma volgt

Muziek op Waagplein Alkmaar

Zowel Koningsnacht (19.00 tot 23.30 uur) als Koningsdag (12.00 tot 20.00 uur) is er een programma op het Waagplein in Alkmaar. Koningsnacht is de QMusic the Party - 4 uur fout. Vrij entree. Koningsdag zijn er onder meer optredens van Rene Karst, #ojkbtom, Hugo Joss& MC Den en Sweet le Freak. Vrij entree.

Muziek op de Platte Stenenbrug op Koningsdag Alkmaar

Op de Platte Stenenbrug is het ook gezellig, programma volgt.  

Koningsdag Alkmaar 2023Koningsdag Alkmaar 2023: feest op de Platte Stenenbrug. (Foto: archief)

Muziek bij HAL 25

HAL 25 biedt Koningsnacht van 18.00 tot 23.00 uur een gezellig alternatief aanbod voor de binnenstad. Een groot festivalterrein waar je buiten kunt dansen & sjansen en binnen rustig kunt eten & keten. Er is live muziek en er zijn dj’s.