Bevrijdingsfestival Alkmaar 2022: dit is het programma!

Algemeen
Het Alkmaarse Bevrijdingsfestival vindt weer plaats in de Hout.
Het Alkmaarse Bevrijdingsfestival vindt weer plaats in de Hout. (Foto: Marco Schilpp)

ALKMAAR - Met topacts Nielson, The cool quest en Heeren van Aemstel Band en regionale publiekstrekker Bob en de Blue Band geeft het 25ste Bevrijdingsfestival in de Alkmaarderhout noodzakelijke aandacht aan Bevrijdingsdag. Het festival begint donderdag 5 mei om 13.00 uur, is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Hout en duurt tot 22.00 uur. In deze spannende tijd waarin vrede onder druk staat is aandacht voor vrijheid hard nodig. Nederland leeft al zo lang in vrede, dat merk je bijna niet meer. Daarom is het terecht dat duizenden bezoekers naar het Bevrijdingsfestival komen. Om met z’n allen te ervaren dat je anders kunt zijn, maar toch samen onze vrijheid kunt vieren.

Ouderwets gezellig op Bevrijdingsfestival Alkmaar (Foto: Marco Schilpp)

Muziek en kinderactiviteiten

Het programma wordt afgetrapt door The cool quest, voormalig 3FM serious talent. De Heeren van Aemstel band staat garant voor feest op het podium en het veld. Evenals de reggae van de One revolution band. Absolute topper Nielson sluit het programma af. Op een apart terrein kunnen kinderen van basisschoolleeftijd zich laten schminken en versieren met henna tattoos. Er zijn springkussens, een ouderwetse draaimolen en nog meer attracties. Alkmaarse veteranen vertellen langs het pad naar het festivalterrein over hun ervaringen bij het handhaven vrijheid. Niet alleen de onze, maar ook die van andere wereldburgers. Als traditioneel onderdeel van het Bevrijdingsfestival ontsteekt burgemeester Anja Schouten het bevrijdingsvuur dat lopers van Hylas ‘s nachts vanuit Wageningen naar de Alkmaarderhout hebben gebracht.

Heb je kids? Neem ze vooral mee naar Bevrijdingsfestival Alkmaar. (Foto: Marco Schilpp)

Alleen pinnen
Bevrijdingsfestival Alkmaar is gratis toegankelijk. Met bestedingen van het publiek worden de bands, het kinderfestijn en faciliteiten als geluid, toiletten en EHBO betaald. Je kunt je alleen met pin betalen. Het bevrijdingsfestival werkt met recyclebare bekers. Bij je eerste bestelling betaal je EUR 0,50 voor een beker. Dat zijn kosten voor de beker en het recyclen ervan. Voor elke beker die je bij een nieuwe bestelling inlevert krijg je gratis één recyclebare beker terug. De maatregel helpt bij het beperken van afval. Onder andere vanwege gemeentelijk beleid is meenemen van eten en drinken niet toegestaan. Het bevrijdingsfestival wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds.

Meer informatie op www.bevrijdingsfestivalalkmaar.nl of facebook.com/5meifestivalalkmaar 

Bevrijdingsfestival Alkmaar
Kinderen? Neem ze vooral mee!