Laat een sterke pvc-vloer leggen in Alkmaar

Algemeen
Laat een sterke pvc-vloer leggen in Alkmaar.
Laat een sterke pvc-vloer leggen in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Schaf een sterke pvc-vloer aan in Alkmaar


Waarom een pvc-vloer aanschaffen?

Een pvc-vloer is een vloer die makkelijk is te reinigen. Deze vloeren zijn slijtvast en passen bij elk interieur. Pvc-vloeren zijn populair in veel moderne huizen. Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten “looks”. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een pvc-vloer met een houtlook, betonlook of tegeldesign. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Ga onder andere voor een pvc-vloer met het uiterlijk van warm eikenhout in een landelijk interieur of voor een vloer met de uitstraling van antraciet in een modern interieur. Je kunt wat stalen opvragen met verschillende ontwerpen, indien je een pvc vloer gaat kopen in Alkmaar. Op deze manier kun je kijken of de vloer een goede match vormt met het interieur.

Leggen en onderhouden van een pvc-vloer

Deze vloeren moeten op een goed geëgaliseerde ondervloer worden gelegd. Je moet de ruimte vooraf nauwkeurig opmeten, zodat je aan de hand van de oppervlakte weet hoeveel je nodig hebt. Bij het leggen van een pvc-vloer, heb je altijd te maken met minstens 10% snijverlies. Koop dus altijd meer oppervlakte dan wat je nodig hebt. Maak de ondervloer eerst grondig schoon. Doe dit voordat je de daadwerkelijke vloer plaatst.
Je hebt ook de mogelijkheid om een klikvloer van pvc te kopen. De platen klik je eenvoudig in elkaar tijdens het leggen. Een andere techniek is lijmen. Je egaliseert de ondervloer met een primer, vervolgens lijm je de pvc-vloer op de ondervloer en moet deze minstens vijf uur lang intrekken. Een pvc-vloer moet eerst altijd acclimatiseren. Het materiaal is een stuk minder kwetsbaar dan hout of laminaat, daarom kan de vloer gemakkelijk met een sopje worden gereinigd. Als je geen ervaring hebt met het leggen van een pvc-vloer, kun je ook een pvc-vloer laten leggen door een specialist.

Voor elke ruimte in huis

Pvc-vloeren met meerdere lagen kunnen overal in huis worden toegepast. De vloeren zijn waterbestendig en kunnen dus ook in de badkamer worden geplaatst. Pvc-vloeren met een kurklaag hebben een dempende werking. Je kunt dus prima met hakken lopen. Ook als je vloerverwarming hebt, is een pvc-vloer de ideale oplossing.
Als je besluit om een pvc vloer te kopen in Alkmaar, kun je rekenen op vloeren van hoge kwaliteit. De vloeren zien er geweldig en strak uit. Als je de vloer in de badkamer of keuken toepast, kun je bijvoorbeeld kiezen voor tegels van pvc. Ze zijn namelijk niet van echte badkamertegels te onderscheiden.

Een pvc vloer kopen in Alkmaar kan door een offerte op te vragen via je tablet of smartphone. De vloeren worden dan vanuit Zwolle in Alkmaar geleverd, net als in heel Nederland.

(Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie)