Operaster Wiebke Göetjes opent winterfair Tesselschade

Algemeen
Wiebke Göetjes.
Wiebke Göetjes. (Foto: aangeleverd)

 ALKMAAR - Operaster Wiebke Göetjes opent zaterdag 5 november de winterfair Tesselschade. Bezoekers zijn van 11.00 tot 15.00 uur welkom om sinterklaas- en kerstinkopen te doen. Locatie is wederom in The Fallon Hotel, de voormalige gevangenis Schutterswei aan Prins Bernhardlaan 16 in Alkmaar. 

Met haar melodieuze stem zegt Wiebke “Het is zo belangrijk dat vrouwen een opleiding krijgen en het Tesselschade Studiefonds geeft heel veel vrouwen een kans, die zelf daarvoor het geld niet hebben. Zo kunnen ze hun dromen waarmaken. Ik ben dankbaar dat mijn zangtalent mij overal heeft gebracht en breng mijn kennis en ervaring graag over.“

In de rol van Carlotta Giudicelli in The Phantom of the Opera van Joop van den Ende zong ze de sterren van de hemel. Haar carrière nam een verdere vlucht in de bekende operahuizen van Duitsland en Praag. Zingen was en is haar passie, totdat haar moeder dementie kreeg. Ze besloot voor haar te gaan zorgen. Wiebke: “Te vaak worden mantelzorgers ingezet om allerlei taken uit te voeren. Beter zou zijn om met gespecialiseerde zorgverleners samen te werken.” Ze geeft hierover regelmatig workshops en wordt voor tv- en radioprogramma’s uitgenodigd om haar verhaal en visie hierover te geven.

En dan is er nog een passie: breien! “Mijn eerste breimachine kreeg ik van mijn moeder en die staat nog steeds in mijn brei-atelier. Mijn studie op het conservatorium heb ik kunnen bekostigen van mijn gebreide ontwerpen.”

Opera Masterclass

Beginnende en bekende zangers en zangeressen die zich in de operawereld willen laten zien, weten Wiebke te vinden. In haar masterclasses duwt en kneedt ze de stemmen van haar leerlingen naar hogere niveaus. Zo worden ze goed voorbereid op weg naar de bühne.

Tesselschade is de oudste vrouwenvereniging van Nederland. De handwerksters van Tesselschade hebben ook dit jaar een prachtige collectie vervaardigd met nieuwe, handgemaakte artikelen. De breiontwerpen van Wiebke Göetjes zijn ook te zien op deze Winterfair. 

Prachtige sinterklaas- en kerstcadeaus.