Tafel tien nu ook in Alkmaar

Algemeen
Tafel tien richt daarom zich op de volwassen (werkende) mens die vaak alleen eet.
Tafel tien richt daarom zich op de volwassen (werkende) mens die vaak alleen eet. (Foto: Fauxels)

ALKMAAR - Het nieuwe samen-eet-concept Tafel tien gaat in februari van start in 5 steden in Nederland, waaronder Alkmaar. Tafel tien organiseert, op regelmatige basis, etentjes voor maximaal tien individuen die open staan voor nieuwe contacten. De opzet is simpel: lekker samen eten en nieuwe contacten opdoen. Tafel tien Alkmaar gaat op 23 februari om 18:30 uur van start bij Proeflokaal Bregje aan de Paardemarkt 4.

Bedenker van het initiatief is Marijke Krabbenbos (1972) uit Zaandam. Vijftien jaar geleden zette zij het netwerk ‘Bites and Business’ op voor ondernemende vrouwen, waarbij de kernactiviteit netwerkdiners zijn. Eten werkt nu eenmaal verbindend. Dit netwerk is nu actief in 25 plaatsen in Nederland. Nu wil zij het idee van samen eten breder trekken. Iedereen die wel eens samen met anderen wil eten, kan aanschuiven bij Tafel tien. Als sociaal, non-profit, initiatief. Want niemand zou alleen moeten eten, als ie dat niet wil. Host van Tafel tien Alkmaar is Peter Vonk uit Heiloo en hij was meteen enthousiast toen hij een bericht van Marijke hierover las. Peter woont de helft van de week alleen, de andere week woont zijn jongste dochter bij hem. Zijn andere drie kinderen zijn de deur reeds uit. “Alleen eten vind ik niet altijd leuk en ik hou erg van het organiseren van etentjes en het verbinden van mensen.”

Doelgroep

Voor ouderen of mensen met een kleine portemonnee zijn er allerlei laagdrempelige initiatieven in buurthuizen. Die buurtmaaltijden beginnen vaak vroeg, zijn laaggeprijsd en draaien vooral om het eten. Bij Tafel tien gaat het om lekker uiteten én nieuwe verbindingen met nieuwe mensen. Tafel tien richt daarom zich op de volwassen (werkende) mens die vaak alleen eet. Tafel tien is nadrukkelijk géén datingconcept.

Aanmelden

Via www.tafeltien.nl kunnen mensen zich aanmelden voor een avond. De kosten bedragen €27,50. Tafel tien start met twee keer per maand, bij succes wil Peter in Alkmaar naar een wekelijkse avond.