Aan de bak voor een duurzaam Rak

Duurzaam
De startbijeenkomst is 21 november.
De startbijeenkomst is 21 november. (Foto: Milieu Centraal)

ALKMAAR - Bewoners uit het Rak zoeken bondgenoten met ervaring en onafhankelijke informatie over verduurzamen van je woning. Zij organiseren daarom 21 november een startbijeenkomst in wijkcentrum Mare Nostrum aan de Arubalaan 2 om 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst willen de initiatiefnemers vooral ingaan op het vormen van werkgroepen die straks concreet aan de slag kunnen met het verduurzamen van de wijk.

Bewoners doen het zelf. Een groepje inwoners van Rak Noord is gewoon begonnen. Ze zoeken elkaar op om kennis en ervaring te delen rond energie besparen. Doeners, eerst met de simpelste stappen, maar nu ook met zelf hun dak isoleren en warmtepanelen installeren. En ze willen eigenlijk wel meer. Ze zijn op zoek naar andere bewoners, Mensen die ervaring hebben met energie besparen. Handige klussers, die het ook leuk vinden om ideeën daarover uit wisselen, bij elkaar te gaan kijken en van elkaar te leren. 

Misschien zelfs samen te werken. Ze willen werken aan een verzameling onafhankelijke adviezen en aanbevelingen voor alle inwoners van de wijk. Met daarbij als doel gewoon doen, in plaats van praten, een praktisch plan. Doel is om ook andere mensen energie te laten besparen en zo ook geld. En uiteraard een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen.