Black Friday wordt Green Friday bij ReShare Store Alkmaar

Duurzaam
Geen Black Friday bij de ReShare Store, maar een duurzamer alternatief: Green Friday.
Geen Black Friday bij de ReShare Store, maar een duurzamer alternatief: Green Friday. (Foto: Zuiver Beeld)

ALKMAAR - Leger des Heils ReShare doneert deze vrijdag 24 november voor elk van haar medewerkers een boom via Trees For All: deze organisatie plant bomen en herstelt bossen voor een beter klimaat. 

Klanten van de ReShare Store kunnen ook een bijdrage leveren aan het herstel van bossen door een bedrag naar keuze te doneren. Zo maakt ReShare Store van Black Friday, Green Friday! De groeiende Green Friday beweging laat een belangrijk tegengeluid horen tegen het vervuilende Black Friday.

Consuminderen

Black Friday draait vooral om nemen, nog méér consumeren. Dit staat haaks op bewust consumeren en heeft een negatieve impact op mens en milieu. Daarom doet de ReShare Store heel bewust niét mee met Black Friday maar kiezen zij in plaats daarvan voor Green Friday: het tegengeluid en groene alternatief voor Black Friday dat staat voor duurzame productie én - consumptie. “Wij doen wat we altijd doen: Zoveel mogelijk kleding hergebruiken en in onze store verkopen voor een kleine prijs, maar niet ten koste van mens en milieu” – aldus Joanne Havenaar, Floormanager ReShare Store Alkmaar.

Tweedehands

Jij kan ook meedoen met Green Friday! Hoe? Het meest duurzame is natuurlijk om niks te kopen. Heb je toch iets nodig, kies dan liever voor tweedehands, of kijk of je het kan ruilen. Wil je dan écht iets nieuws kopen, ga dan toch nog een keer na of het écht nodig is, of het eerlijk en duurzaam is geproduceerd, en of je er lang mee gaat doen. Kom je deze week bij de ReShare Store? Dan kan je bij het afrekenen een bedrag naar keuze doneren aan Trees For All. Zo kan je CO2 compenseren en een positieve bijdrage leveren aan het klimaat. Je kan ook direct doneren via de website: www.treesforall.nl

Ga naar www.greenfriday.nl voor meer informatie.