‘Na 18 jaar tijd om stokje over te dragen’

Nieuws
Hein de Jong.
Hein de Jong. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Na een periode van achttien jaar heeft Hein de Jong, de oprichter van Woon Alkmaar, besloten om plaats te maken voor een nieuwe woninginrichter. Vanaf medio november draagt hij het pand aan de Koedijkerstraat 22 in Alkmaar over aan de nieuwe eigenaar, meubelketen De Bommel.

Meubelketen De Bommel neemt Woon Alkmaar over

Toen Hein achttien jaar geleden startte met ondernemen, vond hij het pand in Alkmaar en opende hier een ‘Shop & Shop’, een concept waarbij de ruimte onderverhuurd werd aan groothandels en fabrikanten. Consumenten konden de producten op deze manier direct kopen in de woonoutlet. In de loop der jaren opende Hein de Jong drie winkels, waaronder een vestiging in Utrecht. Hij breidde tien jaar geleden ook online uit, met de het platform WoonOnline.

Trouwe klanten

Een mooie herinnering aan de winkel in Alkmaar is het wekelijkse bezoek van twee zussen aan de winkel. ‘’Elke week kwamen ze een rondje lopen door de winkel om inspiratie op te doen, maar ook voor een gezellig kopje koffie in het kleine café in de winkel’’.

Uitdagingen

Natuurlijk komen er ook uitdagingen op het pad van ondernemers. Voor Hein was de grootste uitdaging het vinden van de juiste producten voor de showroom en de winkel altijd aantrekkelijk blijven houden voor klanten. De opkomst van het geven van online kortingen door concurrenten vormde ook een uitdaging, maar dat probleem speelt in de gehele markt. ‘’Meubels verkopen is een ware topsport’’, vervolgt Hein. Hij vond een goede koper en besloot daarmee dat het tijd is om het stokje door te geven. Hein kijkt met voldoening terug op een succesvolle tijd van ondernemen. Wat hij gaat doen als de winkel eenmaal gesloten is? Eerst genieten van zijn vrije tijd en uitrusten om zich vervolgens te richten op zijn grootste hobby: vliegen!