Europese verkiezing Green Cities Award in Alkmaar

Nieuws
Vorig jaar won Alkmaar de Green Cities Europe Award.
Vorig jaar won Alkmaar de Green Cities Europe Award. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Na het winnen van de Green Cities Award 2022 komt de verkiezing van 2023 naar Alkmaar. De gemeente en Stadswerk072 organiseren de verkiezing die donderdag 12 oktober plaatsvindt in de Grote Kerk. Professionals die zich beroepsmatig bezighouden met groen en biodiversiteit komen naar de kaasstad. Tijdens deze voorronde voor de Europese titel, wordt de beste Nederlandse inzending gekozen. De winnaar mag meedingen naar de Europese titel: Green Cities Europe Award.  

Deelnemers presenteren dan inspirerende groenprojecten  aan elkaar. Gastvrouw Helga van Leur geeft haar kijk op ons leefklimaat. De deelnemers worden uitgenodigd om mee te wandelen en te ontdekken hoe de binnenstad van Alkmaar is vergroend. Met gastspreker Susanne Renée Grunkin uit Denemarken wordt zelfs een blik over de grens geworpen. Aan het einde van de dag wordt de Green Cities Europe Award Nederland 2023 uitgereikt. Wethouder Jasper van Nieuwenhuizen is verantwoordelijk voor de openbare ruimte: “Alkmaar is trots op de titel: Winnaar Green Cities Europe Award 2022. Het is dan ook een eer om de verkiezing voor de Nederlandse inzending 2023 in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar te houden. Rond de kerk zijn er mooie concrete voorbeelden die Stadswerk072 heeft aangepakt.”

De award is een initiatief waarmee Green Cities Europe inspiratie biedt voor het vergroenen van de leefomgeving. Alkmaar won deze prijs vorig jaar met haar werkwijze waarmee het in drie jaar tijd 30.000 m2 groen heeft toegevoegd, zonder lange procedures en hoge budgetten.