Internationale Vrouwendag: van HighHeelsRun tot workshops

Nieuws
Om 12.30 uur start de HighHeelsRun.
Om 12.30 uur start de HighHeelsRun. (Foto: Pexels)

ALKMAAR - WomanLink viert zondag 3 maart Internationale Vrouwendag, met diverse activiteiten in Theater De Vest, Bibliotheek Kennemerwaard en Stedelijk Museum Alkmaar. Het festival begint om 12.30 uur met de HighHeelsRun en Christian Schouten (wethouder diversiteit) verzorgt het startschot. 

Het thema van het festival is ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. Na de run begint om 13.00 uur de plenaire opening. Xiorese Izaly Romero (actrice, creative director, schrijfster en oprichtster van Ma Heala Community) is de host van het festival. Zij gaat onder meer met het publiek en Melisa Diktas in gesprek gaan, na de presentatie van haar danstheaterstuk. 

Programma

Verdeeld over de locaties Theater de Vest, Bibliotheek Kennemerwaard en Stedelijk Museum Alkmaar is er van 13:00 tot 17:00 uur het volgende te doen: er zijn twee workshoprondes waar deelnemers gratis aan deel kunnen nemen, zoals Pitch jezelf en Vrouwencirkel. Naast de workshops is speciaal voor bezoekers (jong en oud) aan het festival, gratis toegang tot het Stedelijk Museum met een gallerytalk door conservator Hélène Webers en kunst kijken voor kids. In de bibliotheek zijn er workshops, een maatschappelijke markt en spoken word door Daphne Adrichem. Ook is er op diverse locaties live muziek. De Alkmaarse zangeres Emily Waring verzorgt een optreden om 16.30 uur in de Pleinzaal. 

Kijk voor het volledige programma en voor het aanmelden van de workshops op www.womanlink.nl.

WomanLink viert zondag 3 maart Internationale Vrouwendag.