Sander van Staveren gaat geen sportieve uitdaging uit de weg voor KiKa

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

ALKMAAR – Sander van Staveren gaat geen sportieve uitdaging uit de weg om geld in te zamelen voor KiKa. Deed hij vorig jaar nog mee aan de halve Ironman triathlon van Barcelona; dit jaar maakt hij zich op voor een hele Challenge Triathlon in Almere.

Door Ruud de Waard

‘’Ik zet me al twee jaar in voor KiKa”, zegt Sander. “In 2015 is mijn vader tijdens een chemokuur tegen kanker overleden. Via goede vrienden zag ik dat een stamceltransplantatie bij een jong kind goed werkt. Als kinderen langer kunnen leven door onderzoek naar kanker, dan zet ik me daar graag voor in.”

Sander is gelukkig niet de enige die geld inzamelt voor Stichting Kinderkankervrij (KiKa). Er gaat geen dag voorbij of ergens in het land is iemand wel bezig met een actie. Sinds de oprichting, in 2002, is er bijna 148 miljoen euro binnengehaald. Een deel hiervan gaat naar de bouw van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en een enorm bedrag is voor onderzoeken rondom kinderkanker en de bijbehorende medicijnen. Jaarlijks krijgen bijna zeshonderd kinderen in Nederland kanker. Inmiddels overleeft 81% van deze kinderen de eerste vijf jaar na de diagnose. Mede dankzij de onderzoeken die KiKa financiert. Want twintig jaar geleden lag dit nog rond de 72%. ‘’Er is altijd nog veel geld nodig’’, vervolgt Sander. De Alkmaarder heeft al meerdere sportieve prestaties geleverd om geld op te halen voor KiKa. 


Kika Extreme 

De meest in het oog springende sportieve actie was in oktober van het afgelopen jaar. ‘’Toen was ik onderdeel van een KiKa Extreme groep van 26 personen. We deden mee aan de halve Ironman triathlon van Barcelona. Voor mij was dit een mooie uitdaging. Ik was hiervoor qua voeding en conditie goed voorbereid. Het totale bedrag wat deze groep heeft opgebracht was meer dan 200.000 euro. Een fantastisch bedrag voor KiKa. Dankbaar ben ik voor alle steun en had hiermee een prachtig bedrag van vierenzestighonderd euro opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker.’’

Grootste uitdaging

Na de hele Enschede marathon, de 10 km Pinksterun, de sponsorloop van basisschool De Stek en nog vele andere uitdagingen, staat voor 14 september de grootste uitdaging voor Sander. ‘’Het is een gedurfd doel, maar ik wil voor het eerst de hele Challenge Triathlon in Almere volbrengen. Met een afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen is dit voor mij een enorme uitdaging. De hele marathon van Enschede, op 21 april, is een prima voorbereiding op deze Challenge Triathlon.’’

Zwefilo

Sander is net 2 jaar lid van de Triathlonvereniging Zwefilo. ‘’Daar leer ik veel over de combinatie fietsen, zwemmen en hardlopen. Via de clubtrainers en eigen coaches kan ik bij allerlei uitdagingen goed voor de dag komen.’’ Om veel geld in te zamelen worden ook de nodige acties georganiseerd. Meerdere supermarkten in Alkmaar helpen bij het inleveren van lege flessen en mensen kunnen Sander helpen door een geldbedrag te doneren via een donatieknop of de QR-code op de flyer.


Businessteams

‘’Met hulp van Christel Folmer, die mij helpt met de fondsenwerving, zijn we bezig met de voorbereidingen om businessteams te zoeken voor de Pinksterun op vrijdag 17 mei in Oudorp. En we organiseren samen met de bassischool De Stek (in Kooimeer) op dinsdag 21 mei een sponsorloop voor de leerlingen. Om zo optimaal mogelijk aan de start te verschijnen ben ik zelfs korter gaan werken. Ik ben blij met de steun van mijn vrouw en dochter die volledig achter me staan. Het kost veel tijd en energie maar ik weet waar ik het voor doe. Ik hoop ook op de steun van de mensen die een bedrag voor KiKa willen doneren.’’

Sander en KiKa steunen en bijdragen aan dit belangrijke doel? Doneer via de QR-code of bezoek zijn actiepagina via deze link!

Afbeelding
Afbeelding