De Sterrenzanger rent voor betere wereld

Nieuws
De Sterrenzanger in Oudorp.
De Sterrenzanger in Oudorp. (Foto: De Sterrenzanger)

OUDORP - Vrijeschool De Sterrenzanger in Oudorp houdt donderdag 25 april een sponsorloop, georganiseerd door de leerlingen van groep 7. Groep 3 tot en met 8 gaan tussen 10.00 en 10.30 uur rondjes om de school rennen voor drie goede doelen. 

De leerlingen van groep 7 willen de wereld graag mooier maken. Om dat voor elkaar te krijgen bedacht de klas een sponsorloop voor de hele school. Nadat de leerlingenraad groen licht gaf kon het sportieve evenement gepland worden. Afgelopen week hebben de kinderen al sponsoren geworven bij familie, vrienden en buren om drie goede doelen te steunen: The Ocean Clean-up, Stichting Zwerfdier en het natuurspeelplein van de school zelf, hier willen ze een nieuw spel voor aanschaffen. Per rondje krijgen ze van hun geworven sponsoren een bedrag. 

Natuurspeelpleinen 

De school heeft drie natuurspeelpleinen die ook toegankelijk zijn voor kinderen uit de buurt. Directeur Mieke Tolkamp: ‘’’Wij zijn ervan overtuigd dat een groen schoolplein het spel van de kinderen bevordert en de sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteunt. We onderhouden het plein zelf, met de hulp van een groep ouders en leerlingen van Heliomare die ‘groen’ als specialisme hebben. Het spel dat we willen aanschaffen wordt in overleg met de leerlingenraad en groep 7 afgestemd, afhankelijk van de opbrengst. Het wordt in ieder geval een spel dat bijdraagt al het spelplezier van de kinderen in het kader van gezond bewegen. Dit sluit goed aan bij het thema gezondheid en een betere wereld. 

Leerlingen brengen opbrengst persoonlijk langs 

Groep 7 heeft het sponsorformulier helemaal zelf ontworpen. De klas heeft veel filmpjes bekeken over al de opruimpogingen van het plastic in de zeeën. Een medewerker van Stichting Zwerfdier kwam woensdag vertellen over wat zij doen. De leerlingen zullen het verzamelde geld persoonlijk naar de stichting brengen, waarbij ze meteen een kijkje krijgen achter de deuren van de dierenopvang.