Alkmaarse kaas schittert op ‘feestfiets’ NS

Nieuws
De fiets op het station van Alkmaar wordt onthuld.
De fiets op het station van Alkmaar wordt onthuld. (Foto: Gemeente Alkmaar/Jan Jong)

ALKMAAR - Vanaf heden heeft de provincie Noord-Holland een eigen OV-fiets met herkenbare elementen die kenmerkend zijn voor de provincie. Natuurlijk kan de Alkmaarse kaas, die verwijst naar de kaasmarkt, dan niet ontbreken. NS verdeelt vijf van deze fietsen over de provincie, onder andere eentje op het station van Alkmaar. 

Op de Noord-Hollandse fiets hebben onder andere de welbekende Zaanse huisjes, Alkmaarse kaas, de Helderse vuurtoren en het Paleis op de Dam een plekje gekregen. Kunstenaar Daniël Roozendaal ontwierp voor elke provincie een eigen OV-fiets. ‘’De meeste highlights op de fiets zijn overduidelijk, zoals de Zaanse huisjes. Bij sommige kenmerken wil ik de reiziger uitdagen iets langer na te denken. Ik ben benieuwd of reizigers alle kenmerken herkennen en wie er straks een ritje maakt op de speciale fietsen.’’ 

15-jarig bestaan 

NS brengt de ‘feestfiets’ uit ter ere van het vijftienjarig bestaan van de OV-fiets. Voor deze gelegenheid kunnen reizigers een geregionaliseerde fiets treffen op vijf stations in Noord-Holland.