Goud voor oliebollenbakkerij op het Kerkplein!

Partnerbijdrage
De bollen van Bakkerij Overkamp op het Kerkplein in de prijzen.
De bollen van Bakkerij Overkamp op het Kerkplein in de prijzen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Oliebollen op oudejaarsavond staan in Nederland op tafel zoals de rest van het jaar een gezellige bos bloemen. Een tafereel dat er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens heerlijk smaakt. Bij de Dutch Bakery van de familie Overkamp op het Kerkplein zijn de producten dit jaar namelijk met goud bekroond!

“De wedstrijd werd uitgeschreven door het Nederlands Bakkerij Centrum: een onafhankelijk kennis- en adviescentrum voor de bakkerijbranche”, zegt Rico Overkamp van de gelijknamige oliebollenkraam. “We hebben diverse pittige tests moeten doorstaan, want de lat lag erg hoog. Er vielen dus maar weinig bakkers in de prijzen. We zijn dan ook dolblij én trots op het feit dat niet alleen onze berlinerbollen maar ook de gevulde bollen (krenten) deze gouden bekroning hebben ontvangen. Het is bovendien de enige bekroning in de Kop van Noord-Holland tot Bussum aan toe. Nou, dat zegt wel iets over onze manier van bakken, toch?”

‘De lekkerste van Alkmaar’

De oliebollenkraam van Overkamp werd een aantal jaren geleden al eerder bekroond door het Alkmaarse Cityblog UIT-072. “We hebben dus gewoon de lekkerste (olie)bollen van Alkmaar”, lacht Rico die samen met zijn partner Michelle sinds zes jaar de oliebollenkraam bemandt. “Het familiebedrijf bestaat al zo’n 25 jaar, dus we zijn in het Alkmaarse inmiddels een goede bekende, waar we altijd in de maanden november en december aan het Kerkplein 3-9 te vinden zijn. In het weekend staan we met z’n vieren in de kraam en op Oudjaarsdag zelfs met zestien man. Dat moet ook, want we willen onze klanten optimaal bedienen. Op Oudjaarsdag zijn we tot 18.00 uur geopend.”

Smaakvolle feestdagen

Ook Alkmaar’s lekkerste bollen op tafel hebben op Oudjaarsdag of eerder? Kom dan naar de Dutch Bakery van Overkamp en bestel snel een van deze lekkernijen. Het team van Overkamp’s oliebollen heeft er zin in en wenst iedereen smaakvolle feestdagen!