Sterre Weldring en Iris Jean in De Brouwerij

Uitgaan
Sterre Weldring en Iris Jean.
Sterre Weldring en Iris Jean. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Sterre Weldring en Iris Jean treden vrijdag 10 mei om 20.30 uur op in Podiumcafé De Brouwerij aan Luttik Oudorp 78. 


Beide muzikanten zingen hun eigen geschreven liedjes met veel gevoel en nodigen het publiek uit om in hun verbeeldingswereld te stappen. Gitarist Daan van Zelm begeleidt Sterre Weldring en drummer Luc Hofstra en Lars Broekhuijse op keyboard zorgen voor de muzikale begeleiding van Iris Jean. Voor Sterre Weldring is muziek een vorm van troost. Zij omschrijft haar muziek als melancholische folk-pop. “Mijn muziek gaat over ingewikkelde emoties, verwondering over de medemens en mijzelf. De strijd tussen mijn hoofd en hart vertaal ik naar filosofische teksten en dramatische melodieën. Muziek geeft mij troost en het gevoel niet alleen te zijn met mijn emoties. Op deze manier hoop ik het publiek te raken.” Sterre Weldring stond de afgelopen jaren in de finale van de Grote Prijs van Nederland, Popronde, Radio 1 en 2, en ze had haar eigen show in Paradiso Amsterdam.

Iris Jean (de Boer) schrijft krachtige kwetsbare nummers, die zij met een tedere stem zingt. Zij creëert met haar muziek zowel hoop als melancholie. “Elk nummer biedt mij de mogelijkheid om te ontsnappen. Ik voel de meest passie als ik zelf een liedje maak. Muziek is voor mij een middel om met het leven en mijn gevoelens om te gaan. Ik hoop dat dat ook zo is voor degenen die naar mijn muziek luisteren.” Nog geen maand geleden speelde Iris Jean showcases in de USA. Zo stond zij op South By South West in Austin en bij de We Found New Music showcase in LA.

De entree is 10 euro (contant aan de kassa). Reserveren: podiumcafedebrouwerij@gmail.com.