Ronde woonaccessoires combineren doe je zó

Accessoires
Subtiel of juist opvallend: ronde vormen maken jouw interieur af!
Subtiel of juist opvallend: ronde vormen maken jouw interieur af! (Foto: Adobe Stock)

In een wereld vol rechte lijnen en hoekige meubels zorgen ronde vormen voor een prettig contrast. Nieuwsgierig op welke manieren je ronde woonaccessoires kunt combineren? Lees snel verder! 

Waarom voelen ronde vormen zo prettig? Psychologisch gezien verzachten ronde woonaccessoires de ruimte en maken barrières minder ‘hard’. Geen wonder dat een ronde salontafel of een ovale spiegel vaak als minder ‘heftig’ worden ervaren dan hoekige exemplaren. 

Het toepassen van ronde vormen in het interieur kan subtiel of juist opvallend. Een grote ronde hanglamp boven de eettafel zorgt bijvoorbeeld voor een natuurlijk middelpunt dat de aandacht trekt zónder te overheersen. 

Een eyecatcher in de zithoek: dat is de Leidam salontafel van Sklum. Leidam is gemaakt van een van de beste materialen op de markt: een solide stuk mindi hout. Je shopt de salontafel hier. 

Poef Kivi van EYYE is een veelzijdig ontwerp. DesignLab21 liet zich inspireren door de organische vormen van kiezelstenen (oftewel ‘Kivi’ in Fins). Niet iedere kiezel heeft dezelfde vorm. Zo is er een familie van vier verschillende poefen ontstaan; Pebble, Triangle, Comma en Rock. Gaaf, toch? Je shopt de poefs hier

Ronde vormen interieur

Ronde kussens op een strakke, moderne bank breken de strakheid én zorgen voor wat speelsheid. Bij het combineren van ronde accessoires met andere vormen is balans het uitgangspunt. Combineer bijvoorbeeld een ronde koffietafel met een rechthoekige bijzettafel. Dit creëert een fijne dynamiek. Ronde vormen doen het ook goed naast natuurlijke materialen zoals hout of riet, die zelf vaak zachte en vloeiende lijnen hebben.

Deze prachtige ronde spiegel van Nordic Style wordt gekenmerkt door zijn eenvoud. De frameless ronde spiegel staat mooi in de hal, woonkamer of slaapkamer. Je shopt ‘m hier. 

 Of het nu gaat om het verzachten van de strakheid van een minimalistisch ontwerp of het toevoegen van een speelse noot: ronde vormen zorgen voor balans. Verrijk je interieur dus met ronde woonaccessoires!

Meer inspiratie? 

Bezoek onze homepage en volg ons op Instagram en Facebook!