Lezing: Vrouwen die muren afbreken

Zorg
VROUWenKRACHT heeft Véronique Konings gevraagd een lezing te geven in het kader van de Internationale Campagne Orange the Word.
VROUWenKRACHT heeft Véronique Konings gevraagd een lezing te geven in het kader van de Internationale Campagne Orange the Word. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Woensdag 6 december om 11.00 uur geeft Véronique Konings in wijkcentrum Overdie aan de Van Maerlantstraat 8, Alkmaar haar lezing Vrouwen die muren afbreken.

Véronique schreef een boek met deze titel en ze is projectleider van het gelijknamige project. In haar lezing gaat ze in op het ontstaan en de inspiratiebron van haar project en waar zijzelf de moed vandaan haalt om muren af te breken. Ook vertelt ze de verhalen van drie vrouwen uit haar boek, waarbij zij inspiratie put uit haar ervaring als actrice. Aansluitend vindt een nagesprek plaats.

VROUWenKRACHT

VROUWenKRACHT heeft Véronique Konings gevraagd in het kader van de Internationale Campagne Orange the Word. Dat dit jaar het thema Veilig, overal en altijd heeft. Verspreid over het hele land vinden activiteiten plaats om bewustwording te vergroten en hoe we geweld kunnen stoppen door medestander te zijn en niet weg te kijken. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen: op straat bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Houriya Abbou, coördinator van VROUWenKRACHT: vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com of via WhatsApp: 06 45003533.

Voor meer informatie over het project www.vrouwendiemurenafbreken.nl.