Een glasschilderij krijgt zijn speciale uitstraling doordat er gewerkt wordt met speciale printtechnieken.
Een glasschilderij krijgt zijn speciale uitstraling doordat er gewerkt wordt met speciale printtechnieken. (Foto: aangeleverd)

Wat is een glasschilderij?

Algemeen

Wil je graag wat nieuws aan de muur hangen maar ben je de traditionele schilderijen een beetje zat? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een glasschilderij. Met een glasschilderij haal je bijzonder kunst in huis waardoor je woonkamer, slaapkamer of kantoor direct een andere sfeer krijgt. De glasschilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en prints waardoor een schilderij precies kan laten passen in de ruimte waar het voor bestemd is. Door de prachtige kwaliteit en kleine details weet je het kunstwerk dan helemaal tot zijn recht komt.

Hoe wordt een glasschilderij gemaakt?

Een glasschilderij krijgt zijn speciale uitstraling doordat er gewerkt wordt met speciale printtechnieken. Een foto of print wordt geprint op hoge kwaliteit plexiglas van 4 millimeter dik. De achterkant van het schilderij is wit afgewerkt, waardoor de kleuren en de details van de foto echt naar voren springen. Doordat het plexiglas erg helder is wordt er diepgang in het schilderij aangebracht. Hierdoor krijgt het schilderij een speciale uitstraling en past het in iedere woonstijl. Door je huis te decoreren met een glasschilderij krijgt de ruimte direct een luxere uitstraling. Bovendien is door het gebruik van plexiglas het schilderij beschermd tegen externe invloeden, zoals vocht en zonlicht. Het schilderij is eventueel zelfs buiten op te hangen omdat plexiglas niet verkleurt door weersinvloeden van buitenaf. Zo biedt het schilderij je nog meer mogelijkheden, omdat een glasschilderij ook prima past onder een overkapping of buitenruimte.

De uitstraling glasschilderij

Glasschilderijen krijgen door het materiaalgebruik en de hoge kleurenresolutie direct een bijzondere uitstraling met een moderne twist. De kleuren zijn zeer helder en alle details van een foto zijn prachtig zichtbaar. Doordat de schilderijen in alle vormen, maten, kleuren en prints verkrijgbaar zijn, zijn ze geschikt voor iedere woonsfeer. Met zo’n schilderij aan de wand breng je een echte eyecatcher aan in de ruimte waardoor je een mooie uitstraling krijgt. Door te kiezen voor een eigen print of eigen foto breng je ook nog eens een persoonlijke twist aan op het schilderij. De uitstraling van het schilderij krijgt dan ook nog een heel persoonlijk tintje.

Welke sfeer kies je?

De keuze van wanddecoratie kan erg bepalend zijn voor de uitstraling en de sfeer in de ruimte. Bovendien kan het de sfeer waar je voor gekozen hebt, extra versterken. Als je veel hout en Afrikaanse beelden in huis hebt, zal een Wild Life schilderij dit extra versterken. En een verstild portret komt weer prachtig tot z’n recht in een design interieur. Kijk daarom goed naar je eigen interieur en kies daarbij de afbeelding, het gebruik van kleuren en de afmetingen van het schilderij. Het glasschilderij zal ongetwijfeld de aandacht gaat trekken.

Ben je dus op zoek naar iets luxe of moderns aan de muur of wil je een keer wat anders dan een standaard schilderij? Kijk dan zeker eens naar alle mogelijkheden van een glasschilderij. De kwaliteit is zeer goed door goed materiaal waardoor het schilderij heel lang mee gaat. De prints springen als het ware van glas af en het zal een saai hoekje of muur enorm veel brengen. Kijk naar je muren en bepaal welke afmeting het meest geschikt is. 

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.