Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning!

Algemeen
Dit zijn de grootste evenementen van Alphen aan den Rijn in 2023.
Dit zijn de grootste evenementen van Alphen aan den Rijn in 2023. (Foto: Pexels)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Ieder jaar worden er in Alphen aan den Rijn weer tal van evenementen georganiseerd. Van grootse festivals, naar de kermis en natuurlijk de Jaarmarkt. Wat staat er in 2023 precies op ons te wachten? We hebben alle evenementen van 2023 op een rij gezet.

Carnaval Alphen aan den Rijn 2023

De Cascarvieten zijn er al klaar voor: carnaval Alphen aan den Rijn 2023. Vanaf 18 februari gaat het grote feest in Castellum weer van start. Er staan een aantal leuke activiteiten op het programma, zoals de kindercarnaval, het Boerenbal en de optocht in Oeteldonk, Den Bosch.

Ook in Boskoop zal er carnaval gevierd worden. De Krooshappers zullen in Kwakveen zorgen voor een gezellig feest. Op 17 februari barst het feest los op tijdens het ‘Bal Masqué’, het gemaskerde bal. Dit feest zal worden opgevolgd door de carnavalsoptocht in Boskoop van 18 februari.

Winterlake Festival Zegerplas

Op zaterdag 11 februari 2023 kun je weer genieten op het Winterlake Festival bij de Zegerplas. De tickets zijn al in de verkoop en ook de artiesten zijn al (grotendeels) bekend. Zo komen artiesten als La Fuente, Firebeatz, Kim Kaos en De Sluwe Vos optreden.

De lekkerste House en Techno muziek zal voorbij komen deze dag, maar ook de Après-ski stage is aanwezig! Alle stages zijn overdekt, dus je hoeft niet te vrezen voor de kou.

Zomerspektakel Aan Het Meer

In het weekend van 2 t/m 4 juni 2023 vindt het jaarlijkse Zomerspektakel Aan Het Meer weer plaats bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Er komen ook dit jaar naar alle waarschijnlijkheid weer zo’n 70.000 bezoekers op af. Het grootste festival van de regio duurt 3 dagen.

Er komen weer genoeg topartiesten, maar ook bijvoorbeeld een obstacle run en een speciaal programma voor de kinderen. Het belooft een top weekend te worden voor jong en oud.

Wet ’N Wild Beachfestival

Ook het Wet ’N Wild Beachfestival komt terug naar Alphen aan den Rijn. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 29 juli bij de Zegerplas. Techno, House en Urban zijn nog nooit zo hot geweest als dit jaar, dat belooft een feest te worden. Over de line-up of wanneer je tickets kunt kopen is ten tijde van schrijven nog niets bekend.

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn 2023

Het duurt nog even, maar op woensdag 20 september 2023 vindt de grootste jaarmarkt van Nederland weer plaats in Alphen aan den Rijn. Het centrum van Alphen aan den Rijn verandert sinds 1894 jaarlijks op de derde woensdag van september in een prachtige markt met aansluitend attracties en optredens van verschillende artiesten. De Jaarmarkt is met meer dan 700 verschillende kramen een geweldige trekpleister voor jong en oud. Jaarlijks trekt het grootse evenement meer dan 100.000 bezoekers!

De Jaarmarkt begint om 09:00 uur en je kunt rondlopen tot 17:00 uur. In de avond, vanaf ongeveer 19:00 uur, gaat de dag door met een aanvullend avondprogramma. Hier zullen bekende artiesten komen optreden, die ten tijde van schrijven nog niet bekend zijn gemaakt. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte.


Kermis Alphen aan den Rijn

De Alphense kermis staat dit jaar gepland van 15 september tot 20 september 2023. Na een uitgebreide analyse van de gemeente is gesloten dat de kermis voortaan definitief in het Europapark wordt gehouden. Deze locatie sluit goed aan bij de jaarlijkse activiteiten van de Alphense Oranjevereniging op Koningsdag, zo vindt de gemeente.

Vorig jaar stonden er attracties zoals de Future Dance, Reactor, Turbo Polyp en Uncharted Fun House. Ten tijde van schrijven zijn de attracties van 2023 nog niet bekend.