Tijdelijk parkeerterrein opgeheven

Nieuws
Het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat is inmiddels opgeheven.
Het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat is inmiddels opgeheven. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

ALPHEN - Vanwege de werkzaamheden in het centrum (Stadshart Lage Zijde) in Alphen aan den Rijn, was een tijdelijk parkeerterrein aan de Thorbeckestraat ingericht. Dit tijdelijke parkeerterrein wordt maandag 10 januari opgeheven. Het is mogelijk om te parkeren in de parkeergarage bij de Aarhof.

Langs de Thorbeckestraat worden 59 woningen gebouwd: 11 stadsvilla’s en 48 appartementen. In januari start het bouwrijp maken van het bouwterrein. In het tweede kwartaal start de bouw van de woningen. Eind 2023 worden de woningen opgeleverd. Daarna wordt een groene parkzone tussen de woningen en de Kromme Aar aangelegd. 

Ten slotte zal de Thorbeckestraat tussen de Lijsterlaan en de Vest definitief worden ingericht. “Vergelijkbaar met de inrichting van het gedeelte tussen de Lijsterlaan en de Oranje Nassausingel”, aldus de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook het gedeelte van de Vest tot de ingang van de parkeergarage Aarhof krijgt dan zijn definitieve inrichting. Nu het tijdelijke parkeerterrein is opgeheven, kan men parkeren in de parkeergarage bij de Aarhof.